For ikke veldig lenge siden skulle man helst vente med mat som peanøtter, melk, egg og hvete fordi det var en fare for at barna kunne bli allergiske.
Nå har ting begynt å endre seg.
I blant annet USA anbefaler de nå å gi fire måneder gamle babyer mat som inneholder peanøtter for å unngå allergi.
Likevel anbefaler Helsedirektoratet fremdeles først og fremst pupp til barnet er seks måneder i de norske retningslinjene for spedbarnsnæring.
Nå har norske og svenske forskere undersøkt tidlig introduksjon av matvarer med allergener i en ny studie publisert i tidsskriftet The Lancet.
Det viser seg at barn som får prøvesmake peanøtter, egg, melk og hvete, har lavere risiko for å utvikle allergier.
Tidligere forskning på matallergier
Resultatene i den nye studien viser at barn som fikk tidlige smaksprøver, i snitt hadde 1,1 prosent sjanse for å få matallergi som treåringer.
De som ikke fikk smaksprøver, hadde 2,6 prosent sjanse for å få matallergi.
Matallergier kan variere fra milde til akutte, livstruende allergiske reaksjoner og rammer rundt 5 til 8 prosent av alle barn, ifølge Norges Astma og- Allergiforbund.
Tidligere studier h