AddToAny

Slik kan barn unngå matallergi, ifølge ny norsk studie

Spedbarn som fikk små porsjoner av peanøtter, melk, hvete og egg fra de var tre måneder gamle, hadde lavere risiko for matallergi da de var tre år sammenlignet med en kontrollgruppe.
Det kan være vanskelig å vite når vi bør introdusere småbarna med forskjellig type mat.

For ikke veldig lenge siden skulle man helst vente med mat som peanøtter, melk, egg og hvete fordi det var en fare for at barna kunne bli allergiske.

Nå har ting begynt å endre seg.

I blant annet USA anbefaler de nå å gi fire måneder gamle babyer mat som inneholder peanøtter for å unngå allergi.

Likevel anbefaler Helsedirektoratet fremdeles først og fremst pupp til barnet er seks måneder i de norske retningslinjene for spedbarnsnæring.

Nå har norske og svenske forskere undersøkt tidlig introduksjon av matvarer med allergener i en ny studie publisert i tidsskriftet The Lancet.

Det viser seg at barn som får prøvesmake peanøtter, egg, melk og hvete, har lavere risiko for å utvikle allergier.

Tidligere forskning på matallergier

Resultatene i den nye studien viser at barn som fikk tidlige smaksprøver, i snitt hadde 1,1 prosent sjanse for å få matallergi som treåringer.

De som ikke fikk smaksprøver, hadde 2,6 prosent sjanse for å få matallergi.

Matallergier kan variere fra milde til akutte, livstruende allergiske reaksjoner og rammer rundt 5 til 8 prosent av alle barn, ifølge Norges Astma og- Allergiforbund.

Tidligere studier h

Les mer

Flere saker fra forskning.no

Kjente og kjære hageplanter kan skape trøbbel på sikt. Mange tenker nok på lupinen når de hører ordet fremmedart. Lupinene kom til Norge som en vakker ...
forskning.no 28.09.2023
Amerikanske forskere har kartlagt på hvilke tidspunkt eiere til omplasserte hunder kan forvente at adferdsproblemene går over, og når de kan forventes ...
forskning.no 28.09.2023
- Bare det å si at ME ikke kan helbredes, gjør at pasientene blir usikre, stresset eller redde, og de mister naturlig nok håpet. Dette gir dårligere ...
forskning.no 28.09.2023
Havets dyp er like ubegripelig som universet. Det beviser nok en gang vinneren av Oceanopgraphic Magazines Ocean Photographer of the Year 2023. Se ...
forskning.no 28.09.2023
Etter mange års arbeid mener en forskergruppe å vise hvordan antimaterie påvirkes av tyngdekraften.
forskning.no 27.09.2023

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt