AddToAny

Skal kvaliteten på barnehagene ofres på ideologiens alter?

Skal kvaliteten på barnehagene ofres på ideologiens alter?
Private barnehager gir karrieremuligheter og har ført til en statusheving av barnehageyrket. Det er en stor skuffelse å se at de største forkjemperne for likestilling og statusheving vil dette til livs.
Av: Kristin Voldsnes, divisjonsdirektør i Norlandia Barnehagene 08.08.2017

For tre år siden gikk jeg til privat sektor etter 20 år i det offentlige. De siste seks årene som ansvarlig for utvikling og drift av barnehager i en av bydelene i Oslo kommune. Gjennom hele mitt yrkesliv har jeg hatt en brennende ambisjon om å realisere et viktig samfunnsoppdrag: Å skape gode oppvekstvilkår for barn og unge. Dette bidrar jeg nå til gjennom Norlandia, et selskap med to norske eiere.

Norlandia tar samfunnsansvar, og bidrar til den norske velferdsmodellen. Eierne våre betaler skatt og legger til rette for innovasjon og skaperkraft. Ja - selskapet tjener penger, og alle som investerer kapital ønsker naturlig nok avkastning. Innenfor barnehagedrift har de tatt ut i underkant av en prosent i utbytte årlig for å kunne dekke formuesskatt og andre finanskostnader.

Motivet og engasjementet mitt er plutselig satt under tvil. Jeg løser visst ikke lenger et samfunnsoppdrag. I Dagsnytt 18 hevdet SVs Kari Elisabeth Kaski, at de som jobber innenfor barnehagesektoren må være offentlige ansatte, med begrunnelse at sektoren trenger varme hender. Jeg har med andre ord fått kalde hender etter at jeg startet i Norlandia. Jeg ha

Les mer

Flere saker fra barnehage.no

Barnehagekoret Gnist varmet opp for selveste Marcus & Martinus foran 11 000 tilskuere. Etterpå fikk de et personlig møte med heltene.
article_web barnehage.no 23.08.2017
I flere kommuner har Arbeiderpartiet, i samarbeid med SV og Rødt,tatt grep for å stoppe etablering av privatebarnehageplasseri ikke-ideelle selskaper.
article_web barnehage.no 22.08.2017
- Hvordan vi har det rundt oss er viktig.
article_web barnehage.no 22.08.2017
- Jeg gledet meg til å komme ut i arbeidslivet og få utøvd alt det jeg hadde lært om barn og barndom. Dette året ble for meg et lite sjokk, skriver Stine Øyvindsdatter Webenstad.
article_web barnehage.no 22.08.2017
Dette noe kontroversielle spørsmålet - sammen med flere tema og debatter - vil en serie konferanser kalt Barnets beste? ta for seg i høst. Av: Trine Jonassen Ett- og toåringene går i fulltidsbarnehage.
article_web barnehage.no 22.08.2017

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten hus-bolig i-skolen journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kirkegarden kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt