Diabetes
01.11.2022
For første gang på 17 år kommer det nye retningslinjer for kosthold for personer med diabetes. Blant anbefalingene er sunn, nordisk kost.
Anne-Marie Aas er ernæringsfaglig medarbeider i Diabetesforbundet og sitter i The Diabetes and Nutrition Study Group, som har jobbet med nye europeiske retningslinjer for personer med diabetes.
I september ble anbefalingene og forskningen som disse er basert på, presentert under den europeiske diabetesforskningskonferansen EASD i Stockholm.
De nye anbefalingene innebærer ingen dramatiske endringer, sier Aas.
- Det som er nytt, er at vi har et mye bedre vitenskapelig grunnlag for de rådene vi kommer med. For eksempel har vi alltid anbefalt fiber, men nå har vi gode studier som viser at fi
Gå til medietI september ble anbefalingene og forskningen som disse er basert på, presentert under den europeiske diabetesforskningskonferansen EASD i Stockholm.
De nye anbefalingene innebærer ingen dramatiske endringer, sier Aas.
- Det som er nytt, er at vi har et mye bedre vitenskapelig grunnlag for de rådene vi kommer med. For eksempel har vi alltid anbefalt fiber, men nå har vi gode studier som viser at fi