AddToAny

Mye honning er feilmerket

Mye honning er feilmerket
En av fire honninger undersøkt av Mattilsynet var feilmerket. Det viser resultatene fra en tilsynskampanje hvor 63 typer honning ble testet. Kartleggingen av honning på det norske markedet er en del av et EU-program om matsvindel.
I alt 63 prøver av bord- og bakehonning ble analysert og sjekket for merking. Testen foregikk i fjor sommer. 18 produkter hadde norsk opprinnelse, 22 hadde kjent opprinnelse i andre land og 23 produkter utgjorde en blanding av honning med opprinnelse fra flere ulike land.

Mangelfull merking

Honning kan være helsefarlig for barn under 12 måneder og skal derfor ha advarselsmerking. Bakgrunnen er at honning kan inneholde bakteriesporer som spedbarn kan bli alvorlig syk av. Mattilsynets undersøkelse avdekket for dårlig advarselsmerking på seks pro

Les mer

Flere saker fra Kjøkkenskriveren

I to år har Sykehuset Østfold Kalnes fått middagene transportert fra nabofylket. Nå har kjøkkenpersonalet med ledere bestemt at sykehuset skal lage all maten selv fra 1. april neste år.
article_web Kjøkkenskriveren 21.06.2017
81 prosent av den norske befolkningen svarer i en ny undersøkelse at de opplever egg som en sunn råvare. - Vi kunne spist dobbelt så mye egg som vi gjør i dag, sier ernæringsfaglig sjef Trine Thorkildsen i MatPrat.
article_web Kjøkkenskriveren 14.06.2017
- Fire år med Høyre og FrP har gjort noe med det norske samfunnet. Jeg skal gjøre alt jeg kan for å unngå at det blir åtte år, sa Ap-leder Jonas Gahr Støre under frokostmøtet hos YS onsdag.
article_web Kjøkkenskriveren 14.06.2017
Samarbeidet i bransjen om å redusere salt i matvarer, har gitt resultater. NorgesGruppen har vært sentral, blant annet ved å fjerne all salt i kjøttdeiger og redusere salt i brød. Arbeidet skal ikke stoppe der.
article_web Kjøkkenskriveren 12.06.2017
Landbruks- og matminister Jon Georg Dale (Frp) og direktør Randi Flesland i Forbrukerrådet sparket nylig i gang tredje runde med konkurransen Gylne Måltidsøyeblikk.
article_web Kjøkkenskriveren 08.05.2017

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten hus-bolig i-skolen journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kirkegarden kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt