NJF-magasinet
01.06.2022
Når kokken Mariann Einarsrud sveiper kortet sitt ved porten på Terningmoen leir i Elverum, er veiene nesten tomme for biler.
Selv har hun kjørt i en halvtime fra Våler, men klokka har ikke bikket mer enn 05.45 denne morgenen. Tre kvarter senere skal hun fôre nesten 400 sultne rekrutter i førstegangstjeneste. Også befalet trenger viktig næring før en lang dag. Det er heldigvis ikke hver dag hun har tidligste vakt og står opp halv fem. Og etter 25 år med turnusarbeid er hun vant til å våkne før de fleste, eller å komme hjem sent om kvelden.
- Det er lettere å stå opp nå som det er lyst om morgenen, problemet er å komme seg i seng. Det er godt å ha litt varierte arbeidstider. Og etter at jeg ble arbeidsleder for to år siden, så har jeg sluppet å jobbe helg, og det er ekstra deilig, sier hun.
Inne på et stort industrikjøkken forberedes og preppes frokost, lunsj, middag og kveldsmat hver eneste dag i det som flere ganger er kåret til landets beste messe. Her kokes opptil 300 liter saus til femlags lasagne, gryterretter og havregrøt.
Rekruttene som takker blidt og uoppfordret for maten etter at den er fortært. Alt lages
Les opprinnelig artikkel- Det er lettere å stå opp nå som det er lyst om morgenen, problemet er å komme seg i seng. Det er godt å ha litt varierte arbeidstider. Og etter at jeg ble arbeidsleder for to år siden, så har jeg sluppet å jobbe helg, og det er ekstra deilig, sier hun.
Inne på et stort industrikjøkken forberedes og preppes frokost, lunsj, middag og kveldsmat hver eneste dag i det som flere ganger er kåret til landets beste messe. Her kokes opptil 300 liter saus til femlags lasagne, gryterretter og havregrøt.
Rekruttene som takker blidt og uoppfordret for maten etter at den er fortært. Alt lages