AddToAny

BYGDE NYTT OG HALVERTE STRØMFORBRUKET

De tok toppene av forbruket og sparte store penger. Det nybygde sentralkjøkkenet i Halden er Norges mest bærekraftige, mener lederne selv.
- Forutsetningen for å bygge var at det skulle bli bærekraftig, sier kjøkkensjef Per-Arne Gjødalstuen. Han er storfornøyd med å ha kommet inn i nye lokaler i Tistedal. Det nye kjøkkenet beskriver han som strukturert, med god plass - og altså miljøvennlig.

LITEN SKJERM
Tidligere leide kommunen lokaler til sentralkjøkkenet. - Vi har halvert strømforbruket og vel så det. På det andre stedet var det mye korridorer og dødarealer. Her er det 900 kvadratmeter, og dem bruker vi, sier han. Den siste strømregningen var på omtrent halvparten av det regningen var samme måned i fjor.
Per-Arne Gjødalstuen og assisterende kjøkkensjef Lars Thomas Buer peker først og fremst på en liten skjerm på det tekniske rommet:
- Sicotronic gjør at vi må betale mindre for hver kWh vi bruker. I praksis merker vi fælt lite. Det hender at ovnene kan bruke litt lenger på å oppnå den varmen de skal. Men vi er ikke så sårbare på den tiden, sier Buer.
TAR TOPPENE
Det dette strømsparingssystemet gjør, er å fjerne strømtoppene.
- Den holder igjen så vi ikke når de høye toppene i strømforbruket. I stedet for å la alt stå på fullt samtidig, så holder den igjen et par sekunder på noe. Vi s
Gå til mediet

Flere saker fra Kjøkkenskriveren

- Da vi lanserte Imsdal under OL på Lillehammer, var det mange som var skeptiske. Vi fikk høre at vann på flaske ville være som å selge sand i Sahara.
Kjøkkenskriveren 29.04.2024
GILDES BESTE KJØTTBOLLER
Kjøkkenskriveren 29.04.2024
Diplom-Is har for femte år på rad dykket ned i sitt historiske arkiv, og i år er det Splitt som gjør et comeback.
Kjøkkenskriveren 29.04.2024
Møllerens Eltefrie rundstykker på 30 minutter er en brødmiks som setter en ny standard for enkel og rask hjemmebaking.
Kjøkkenskriveren 29.04.2024
Dette gjelder for lunsj- og middagsmenyene som serveres av forpleiningsselskapet ESS til offshore-arbeidere på alle installasjoner i Aker BP.
Kjøkkenskriveren 29.04.2024

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt