AddToAny

- Er ikke barna i min barnehage like mye verdt som i de kommunale barnehagene?

- Er ikke barna i min barnehage like mye verdt som i de kommunale barnehagene?
- Det er private barnehager mot ideologi, økonomer, jurister, stat, kommune og mediene. Dette er ikke lenger en debatt om likebehandling av barn i Norge, dette er en debatt mot fordommer, myter og politikk, sier barnehagestyrer Tone Holme.
I over ti år har Holme vært daglig leder i Steinrøysa andelsbarnehage i Nittedal. Fram til for noen år siden har driften gått greit. Men:

- De siste par årene har utviklingen i beregningen av tilskudd nærmest stått stille. Jeg skjønner at kommunen gjør det de kan for å stramme inn, men for vår del rammer det veldig hardt. Når det da kommer slike krav som gjennom pedagognormen og bemanningsnormen, har vi ingenting å gå på. Det er kniven på strupen, sier hun.

Nå er barnehagen i en overtagelsesprosess med Læringsverkstedet, som har vært en samarbeidspartner de siste årene. Stikk i strid med den politiske intensjonen; i arbeidet med gjennomgangen av finansieringssystemet ligger det blant annet en bestilling fra Stortinget som skal ivareta de små og ideelle barnehagene og bidra til en mangfoldig barnehagesektor.

- Det handler om de aller minste barnehagene. For en mellomstor barnehage som vår er det tøffe tider, og de stadig nye kravene gjør det sv�

Les mer

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt