AddToAny

WWF USA mottar norske regnskog-millioner. Topplederen fikk 12 millioner kroner i lønn

Toppsjefen i den amerikanske grenen av World Wildlife Fund (WWF) fikk lønn og godtgjørelser på over 12 millioner kroner i 2017. Miljøorganisasjonen har mottatt over 100 millioner norske bistandskroner.
Norad sier lederlønna kan få konsekvenser for framtidig norsk støtte.

Carter Roberts er toppsjef i WWF USA (World Wildlife Fund), og har ledet den amerikanske miljøorganisasjonen siden 2004. Den siste økonomiske informasjonen organisasjonen selv har offentliggjort viser at Roberts i 2017 fikk utbetalt nesten 1,45 millioner dollar i lønn og godtgjørelser.

Det er over 12 millioner kroner.

Roberts hadde en grunnlønn på rundt 6.2 millioner kroner og fikk en bonus på rundt 330 000 kroner. Resten av millionene han fikk utbetalt var del av en såkalt «utsatt kompensasjonsordning» som Roberts har hatt tjent opp over de fire år.

Hensikten med den ekstra kompensasjonen var, ifølge WWF USA, å bidra til at man beholder «nøkkelledere som er vanskelig, om ikke umulig, å erstatte.» Kompensasjonsordningen ble utbetalt uavengig av "organisasjonens netto inntekter og finansielle prestasjoner."

Det fremgår også av 990-skjemaet til WWF USA, et skjema med økonomisk informasjon amerikanske ideelle organisasjoner må offentligjøre, at organisasjonen også betalte flyreiser på 1.klasse og/eller chartret fly for Roberts i 2017.

Men det er ikke bare toppsjefen som tjener bra i WWF USA. Flere andre ledere i den amerikanske miljøorganisasjonen har også til smør på brødet.

Ifølge oversikten WWF USA har levert amerikanske myndigheter var det i tillegg til Roberts to ledere som fikk over fem millioner kroner i lønn og godtgjørelser det samme året. Og hele ledergruppa i den amerikanske organisasjonen har hatt en svært solid lønnsøkning over tid.

Mens det i 2013 kun var tre ledere som tjente over 300 000 dollar i året (2,5 millioner kroner) var det

Les mer

Flere saker fra Bistandsaktuelt

I løpet av timer ble familien Husseins liv snudd på hodet. De løp for livet mens kampene raste rundt dem. Nå bor de i en teltleir med 10 000 andre syriske kurdere.
Bistandsaktuelt 14.12.2019
HISTORIE-STAFETTEN: For å finne løsninger på ulike problemer og utfordringer, måtte beboerne i en zimbabwisk flyktningleir for barn og unge være kreative.
Bistandsaktuelt 13.12.2019
På nyåret takker Tomm Kristiansen for seg etter fire tiår som Afrikas stemme i Norge. Dagen etter at adgangskortet til NRK er makulert, fyller han kofferten med sommerklær og flyr til kona i Cape Town.
Bistandsaktuelt 13.12.2019
Det er et stort gap mellom hva folk roper i gatene, og hva som skjer inne på klimatoppmøtet, sier Fernanda de Carvalho i WWF Brasil.
Bistandsaktuelt 13.12.2019
MENINGER: Statsminister Abiy Ahmed av Etiopia mottok Nobels fredspris for å ha skapt fred med nabolandet Eritrea og for å ha nedbygget den autoritære stat og igangsatt omfattende liberalisering og politiske reformer i eget land.
Bistandsaktuelt 13.12.2019

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt