AddToAny

WWF USA mottar norske regnskog-millioner. Topplederen fikk 12 millioner kroner i lønn

Toppsjefen i den amerikanske grenen av World Wildlife Fund (WWF) fikk lønn og godtgjørelser på over 12 millioner kroner i 2017. Miljøorganisasjonen har mottatt over 100 millioner norske bistandskroner.
Norad sier lederlønna kan få konsekvenser for framtidig norsk støtte.

Carter Roberts er toppsjef i WWF USA (World Wildlife Fund), og har ledet den amerikanske miljøorganisasjonen siden 2004. Den siste økonomiske informasjonen organisasjonen selv har offentliggjort viser at Roberts i 2017 fikk utbetalt nesten 1,45 millioner dollar i lønn og godtgjørelser.

Det er over 12 millioner kroner.

Roberts hadde en grunnlønn på rundt 6.2 millioner kroner og fikk en bonus på rundt 330 000 kroner. Resten av millionene han fikk utbetalt var del av en såkalt «utsatt kompensasjonsordning» som Roberts har hatt tjent opp over de fire år.

Hensikten med den ekstra kompensasjonen var, ifølge WWF USA, å bidra til at man beholder «nøkkelledere som er vanskelig, om ikke umulig, å erstatte.» Kompensasjonsordningen ble utbetalt uavengig av "organisasjonens netto inntekter og finansielle prestasjoner."

Det fremgår også av 990-skjemaet til WWF USA, et skjema med økonomisk informasjon amerikanske ideelle organisasjoner må offentligjøre, at organisasjonen også betalte flyreiser på 1.klasse og/eller chartret fly for Roberts i 2017.

Men det er ikke bare toppsjefen som tjener bra i WWF USA. Flere andre ledere i den amerikanske miljøorganisasjonen har også til smør på brødet.

Ifølge oversikten WWF USA har levert amerikanske myndigheter var det i tillegg til Roberts to ledere som fikk over fem millioner kroner i lønn og godtgjørelser det samme året. Og hele ledergruppa i den amerikanske organisasjonen har hatt en svært solid lønnsøkning over tid.

Mens det i 2013 kun var tre ledere som tjente over 300 000 dollar i året (2,5 millioner kroner) var det

Les mer

Flere saker fra Bistandsaktuelt

MENNIGER: Regjeringen øker bistanden til landbruk. Det er positivt som et første skritt, skriver Aksel Nærstad i dette innlegget. Han mener familielandbruket i utviklingsland må prioriteres.
Bistandsaktuelt 03.07.2020
Den internasjonale boikottaksjonen mot Facebook har nådd den norske bistandsbransjen. Norges Røde Kors og Strømmestiftelsen stanser nå all annonsering på Facebook og Instagram.
Bistandsaktuelt 02.07.2020
De siste årene har et jihadistopprør ført til at Burkina Faso er i ferd med å bukke under. De militære styrkene er dårlig utstyrt, og til høsten er det valg i landet. - Vi kommer til å synke enda dypere, sier forsker.
Bistandsaktuelt 02.07.2020
Selskaper som Norfund har solgt seg ut av fortsetter å vokse etter nedsalg. Flertallet greier overgangen til å stå på egne bein bra.
Bistandsaktuelt 01.07.2020
Midlertidige behandlingssentre med senger av papp skal hjelpe India med å håndtere tusener som blir syke i den stadig voksende covid-19-pandemien.
Bistandsaktuelt 01.07.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt