AddToAny

Volda: Ledelsen omplasserer dekan Rotevatn

Ledelsen ved Høgskulen i Volda har fjernet Audhild Gregoriusdotter Rotevatn fra sin stilling som dekan. - Jeg tar forbehold om videre skritt, sier hun.
Etter konflikter og problemer med arbeidsmiljøet ved Avdeling for mediefag ved Høgskulen i Volda, er nå dekan Audhild Gregoriusdotter Rotevatn midlertidig omplassert. Høyskolen la lørdag ut en melding på sine nettsider om at omplasseringen får virkning fra 12. august, og at hun får arbeidsplass i den sentrale høyskoleledelsen.

- Jeg mener det ikke er rettslig grunnlag for å omplassere meg som dekan og tar forbehold om videre skritt, sier Rotevatn til DN i en uttalelse, formidlet av hennes advokat Tore Lerheim. Rotevatn uttaler videre at hun er «svært skuffet over avgjørelsen». - Men jeg er dessverre ikke overrasket, da jeg har oppfattet at avgjørelsen i realiteten ble tatt lenge før jeg fikk uttale meg, sier hun. Rotevatn forteller at hun før sommerferien fikk forsikringer om at ledelsen hadde tillit til henne. - Jeg er sterkt kritisk til hvordan arbeidsgiver ved rektor og høgskuledirektør har behandlet meg som ansatt ved Høgskulen i Volda. Rektor Johan Roppen vil ikke kommentere uttalelsen.

Avdelingen har skåret dårlig i arbeidsmiljøundersøkelser, og de ansatte skal ha rapportert om å være misfornøyd med dekan Rotevatn, skriver Khrono. Høyskoleledelsen sendte tidligere i sommer informasjon til de ansatte der de fortalte at de mente det var best at dekanen trer til side.

- Bakgunnen er arbeidsmiljøkartleggingene som er gjennomført. Vi har forhandlet med Rotevatn en tid om å få til en ordning, men vi har ikke blitt enige, sa rektor Johan Roppen til Khrono i august.

Image-text:

Audhild Gregoriusdotter Rotevatn, kjent fra NRK, er fjernet som dekan ved Avdeling for mediefag ved Høgskulen i Volda. Hun mener det ikke er rettslig grunnlag for omplasseringen. Foto: Høgskulen i Volda

Gå til mediet

Flere saker fra Forskerforum

Ved Senter for grunnforskning fant professor Nils Christian Stenseth en «perfekt» administrasjon.
Forskerforum 17.09.2019
NRK trådte alvorlig feil da de forsøkte å manipulere ungdom gjennom falske nyheter. Stuntet er et etisk overtramp og viser manglende forståelse for hvordan man søker kunnskap om samfunnsspørsmål, skriver Tanja Storsul.
Forskerforum 16.09.2019
Tre tidsskrift avviste studien fordi den var for tverrfagleg. Til slutt måtte dei ofre publiseringspoenga, skriv Lars Nyre og Bjørnar Tessem.
Forskerforum 16.09.2019
Studenter, myndigheter og utdanningsinstitusjoner ønsker mer praksis i høyere utdanning. NOKUT har samlet kunnskap om praksis i en rapport.
Forskerforum 13.09.2019
NTNU-styret skal bestemme om arbeidsmiljøkonflikten må løses på høyeste nivå.
Forskerforum 13.09.2019

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt