AddToAny

Villere vær krever beredskap i bratta

Villere vær krever beredskap i bratta
Flere av innlederne på taubanesamlinga i Øyer i slutten av august trakk fram behovet for å rydde opp etter stormfellinger. Men også stående, hogstmoden skog er en ressurs som skal utnyttes. Og i et land med stup, fjellsider og bratte lier er taubaneutstyr og -kompetanse avgjørende.
Stortingsrepresentant Torill Eidsheim fra Høyre roste næringen for å være tett på politikerne med informasjon om hvor skoen trykker, og mente at Regjeringen har fulgt opp med en aktiv skogpolitikk.
- Vi har gjort mye for å legge til rette for at vi skal få hentet ut mest mulig av den skogen som er hogstmoden. Og likevel er det en prosentvis stor andel av skogen i Norge som blir stående til lenge etter det, og da forfaller den. Og når orkanene rammer, rives den ned. Ressursmessig er det en situasjon vi ikke synes er grei, vi ønsker å stimulere til at skogen kan bli hogd når den bør. I situasjoner der det er vindfellinger etter en orkan er ?det viktig å få hentet ut tømmeret, både fordi det kan være en fare å ferdes i de områdene, og selvsagt av hensyn til ressursutnyttelse og klima. Det å ha skog som bare råtner vekk er jo ressurssløseri, sa Eidsheim.
- Vi har gjort mye knyttet til infrastruktur, både når det gjelder tømmerkaier, skogsveier og flaskehalser på fylkesveinettet. Det som gjenstår nå, og som vi bør finne gode løsninger på sammen med næringen, er hvordan vi skal få utbedret de flaskehalsene som ligger på kommunale veger, forts
Gå til mediet

Flere saker fra Norsk Skogbruk

Norsk Skogbruks ungdomsredaksjon finner du på trykk i bladet, på sosiale medier og i form av podcaster.
Norsk Skogbruk 23.10.2020
Data fra hogstfeltet, strippet for personopplysninger, smetter fort over i SkogDatas eller tømmerkjøpers baser,
Norsk Skogbruk 22.10.2020
Det var statssekretær i Samferdselssdepartementet John-Ragnar Aarseths konklusjon etter å ha fått en totimers innføring i næringas logistikkutfordringer,
Norsk Skogbruk 22.10.2020
Miljødirektoratet har blitt bedt om å levere stadig mer innenfor skog og arealbruk siste årene, og om å samarbeide med landbrukssiden. - Det har nok lagt ekstra press på denne avdelingen i Landbruksdirektoratet.
Norsk Skogbruk 22.10.2020
Rykende fersk seksjonssjef for skog i Landbruksdirektoratet Trond Svanøe-Hafstad er svært fornøyd med seks ekstra millioner på statsbudsjettet øremerket Steinkjer.
Norsk Skogbruk 22.10.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt