AddToAny

Vil kutte i spesialpedagogene for å oppfylle bemanningsnorm

Vil kutte i spesialpedagogene for å oppfylle bemanningsnorm
Rådmannen i Røyken kommune foreslår i sitt budsjettforslag å kutte i det spesialpedagogiske tilbudet til kommunens barnehager. Han mener kuttene er forsvarlige fordi bemanningen øker på grunn av normen. Rådmann i Røyken er Per Morstad.
Han mener at det ikke vil være et lovbrudd å kutte i det spesialpedagogiske tilbudet som barnehagene i kommunen tilbyr. Til sammen foreslår han at det kuttes 2 millioner kroner til det spesialpedagogiske tilbudet i barnehagene.

- Nei jeg mener at vi ikke bryter loven ved å forslå disse kuttene. Det er et stramt budsjett, men forsvarlig. Jeg skjønner at noen reagerer, men jeg har et budsjett som består av mange biter og for å få til det vi må oppfylle til kommunens skoler og barnehager, må vi stramme inn noen steder, sier rådmannen til Utdanning.

- Får dere ikke mer

Les mer

Flere saker fra Utdanning

De største private barnehagekjedene er blant dem som har økt bemanningen mest det siste året. Men fortsatt ligger de dårligst an blant barnehageeierne.
article_web Utdanning 15.02.2019
Stoltenberg-utvalet foreslår mellom anna meir fleksibel skulestart. Om vi trur det er der skoen trykkar i norsk skule, har vi bomma.
article_web Utdanning 15.02.2019
Utdanningsforbundet mener oppbemanningen i barnehagesektoren går altfor sakte.
article_web Utdanning 15.02.2019
Stavanger kommune har anmeldt et foreldrepar som holdt et barn hjemme fra skolen av frykt for stråling fra nettbrett og trådløse nett.
article_web Utdanning 15.02.2019
På ett år er det 1000 flere barnehager som oppfyller det nye kravet til bemanning. Det er først og fremst de kommunale barnehagene som har bedret bemanningen.
article_web Utdanning 15.02.2019

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt