AddToAny

Vil forene det nyttige og det behagelige

Vil forene det nyttige og det behagelige
- Hverdager er kjempefint. De er det flest av, sier Eirik Hørthe. Psykologen og skribenten blir nå fast bidragsyter i Psykologisk.no Pluss med en spalte som heter nettopp «Hverdagspsykologi».
- Mitt skrive-motto har jeg hentet fra Horats, en gammel poet fra Romerriket. Han mente at de beste tekstene er de som forener det nyttige og det behagelige. Det har jeg troen på, sier psykolog og skribent Eirik Hørthe til Psykologisk.no.

For tre år siden bidro han med sin første artikkel i bransjeavisen, da som relativt nyutdannet psykolog fra Universitetet i Bergen, hvor han også har studert kunst og litteratur.

Til nå har det blitt 35 små tekster om psykologi, ofte med hans egne illustrasjoner.

- Jeg jobber beinhardt for å lære meg å skrive mindre akademisk. Dette høres kanskje ikke så tillitsvekkende ut, men det er helt nødvendig for å skrive slik at folk orker å lese det, sier han, og tilføyer:

- Planen er at jeg skal lære meg å skrive godt, før jeg blir oppslukt av psykologgjerningen. For det er en oppslukende jobb.

Eksistensiell hverdagspsykologi

Nå har Hørthe takket ja til å slå følge med sin psykologkollega Kirsti MacDonald Jareg, og bli fast bidragsyter i Psykologisk.no Pluss.

Spalten blir

Les mer

Flere saker fra Psykologisk.no

Da Erik var 15 år, ble moren tvangsinnlagt med psykose. Erik ble brått voksen og følte seg ansvarlig for moren; et ufrivillig rollebytte.
Psykologisk.no 08.03.2021
Psykologiprofessor Leif Edward Ottesen Kennair og TikTok-psykolog Maria Abrahamsen Østhassel er begge oppnevnt til utvalget som skal se på kvinnehelse og helse i et kjønnsperspektiv.
Psykologisk.no 08.03.2021
I metakognitiv terapi jobber du ikke bare med hva du tenker på, men hvordan du tenker på det. Det er tema i denne episoden av Pia og psyken, gjestet av Sverre Urnes Johnson.
Psykologisk.no 08.03.2021
- Dette er en veldig klar melding fra brukerne om at de ikke har blitt tilstrekkelig informert og involvert i behandlingsforløpene sine. Dette tar vi innover oss, sier Kim Edgar Karlsen i Psykologforeningen til Dagens Medisin.
Psykologisk.no 04.03.2021
Mange pårørende, særlig de som bor sammen med et familiemedlem som lider av demens, forteller at de passer på familiemedlemmet døgnet rundt, skriver Ingun Dina Ulstein i boken «Psykisk helse hos eldre».
Psykologisk.no 03.03.2021

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt