AddToAny

- Vi trenger sykepleiere med spesialisert ruskompetanse

- Foruten at hver enkelte av oss trenger grunnleggende kunnskap om rus og avhengighet, bør det være sykepleiere med spesialisert ruskompetanse i alle sykehus, skriver innleggsforatteren.
Dette er et innlegg fra NSF. Innholdet gir uttrykk for skribentens holdning.

Det er ikke noe tvil om at vi har store utfordringer knyttet til alkoholbruk i Norge. I en kronikk i Sykepleien i april etterlyser Tommy Lunne Sjåfjell mer kompetanse hos sykepleiere knyttet til alkohol, helseskader og intervensjoner. Det er jeg helt enig i.

Sjåfjell har et viktig engasjement knyttet til helse og alkohol, dyrebart ervervet og med en tydelig stemme. Når Sjåfjell forteller om en skam i forbindelse med sin alkoholbruk i møte med helsepersonell, er det verdt å lytte til.

Ønsker å bidra

Norsk Sykepleierforbund ønsker å bidra til en helsetjeneste som til enhver tid er rettet mot å fremme helse, forebygge og bidra til å løse befolkningens helseproblemer. Sykepleiere møter

Les mer

Flere saker fra Sykepleien

Helse- og omsorgsministeren sier kommunene ikke kan kreve at helsepersonell stiller på jobb i sommermånedene for å gi en fjerde dose til de som er 75 år eller eldre.
Sykepleien 29.06.2022
I ukene fremover er det mulig at innleggelsestallene blir like høye som i vinter, skriver Folkehelseinstituttet i en risikovurdering.
Sykepleien 29.06.2022
- Som samfunn bør vi sikre oss at eldre og sårbare blir ivaretatt i varmen, sier Anette Hylen Ranhoff, professor i geriatri.
Sykepleien 29.06.2022
NSF-leder Lill Sverresdatter Larsen vil at de nye psykisk helse og rus-sykepleierne skal få spesialistgodkjenning fra myndighetene.
Sykepleien 28.06.2022
Nye tall fra Folkehelseinstituttet viser at 905 av de 994 som døde etter fall i Norge 2021, var 70 år eller eldre.
Sykepleien 28.06.2022

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt