AddToAny

Vi er nå faktisk en pioner i Europa

Vi er nå faktisk en pioner i Europa
Norske forhandlere har likevel klart å lande en avtale med forlaget Elsevier, en drøy måned etter at det var brudd i tidsskriftsforhandlingene. - Vi er nå faktisk en pioner i Europa, sier prorektor Margareth Hagen.
I dag tirsdag 23. april klokken 09.00 annonserer det norske forskersamfunnet gjennom en felles kronikk at de likevel har kommet til enighet med tidsskriftforlaget Elsevier om en ny avtale.

- Dette er en god avtale, og vi er positivt overrasket, forteller en av forhandlerne, prorektor ved Universitetet i Bergen, Margareth Hagen.

Hun har undertegnet kronikken sammen med Bjarne Foss fra NTNU, Kenneth Ruud fra UiT Norges arktiske universitet og Åse Gornitzka, viserektor på Universitetet i Oslo.

- Postitivt overrasket over at det gikk såpass raskt

Hagen legger til at de er positivt overrasket at man fikk landet en ny avtale såpass raskt, etter at det ble annonsert brudd mellom partene 12. mars i år.

- Med denne avtalen er det norske forskersamfunnet faktisk en pioner i Europa. Det er vanskelig å spekulere i hvorfor Elsevier likevel lander en slik avtale med oss. Kanskje fordi vi er seriøse og profesjonelle, at de fire universitetene har stått samlet og sentralt i forhandlingene, kanskje det er det at vi er små i europeisk sammenheng, men markante, spør Hagen.

Hun legger til at det er klart de også er spente på hvilke ringvirkninger dette vil få for andre. Fra før er det klart at landene Sverige, Tyskland, Ungarn og University of Calefornia ikke har forlenget sin avtale med Elsevier.

Den 15. mars ble det offentlig at det norske forskermiljøet hadde landet en avtale med forlaget Wiley.

Fortsatt gjenstår avklaringer med forlagene Springer Nature, og Taylor & Francis.

Fornøyde i Unit

Norge er først

Les mer

Flere saker fra Khrono

Det var få - men for mange -som trengte hjelp. Men de fikk hjelp, sier rektor ved Universitetet i Oslo, Svein Stølen. Etter å ha deltatt på den første faddervakten i Oslo natt til lørdag, mener han ordningen bør fortsette og utvides.
Khrono 17.08.2019
Harald Ellingsen (65) slutter som direktør for Universitetsenteret på Svalbard ved nyttår etter uenighet med styret om videre veivalg.
Khrono 17.08.2019
Audhild Gregoriusdotter Rotevatn klager på omplassering ved Høgskulen i Volda og krever stillingen som dekan tilbake. Saken kan ende med søksmål.
Khrono 16.08.2019
Vi skal utvikle kunnskap som gjør oss mennesker i stand til å ta kloke valg på vegne av fellesskapet, talte NMBU-rektor Sjur Baardsen til nye studenter fredag.
Khrono 16.08.2019
Bærekraft og livslang læring og er to nøkkelord når toppene ved universiteter og høgskoler oppsummerer årets arendalsuke.
Khrono 16.08.2019

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt