AddToAny

VG gir Morten Hegseth reality-nekt før ny TV 2-jobb på «Love Island»

Dro til Mauritius for å dekke innspillingen av det konkurrerende realityprogrammet «Ex on the beach» før han fikk jobben.
Når «Love Island» gjenoppstår på norske tv- og mobil-skjermer, skjer det både på en helt ny kanal og med en helt ny programleder. TV3 ga slipp på formatet etter en skuffende debutsesong i fjor høst, og nå er det TV 2 som tar sjansen på ITV-formatet som har gjort stor suksess i andre land.

Det ble også med én sesong som «Love Island»-programleder for popstjernen Tone Damli. TV 2 har i stedet valgt VGTV-profilen Morten Hegseth til å lede sin versjon av programmet. Den skal trolig på lufta over nyttår.

Samtidig fortsetter Hegseth i rollen som programleder for «Panelet» på VGTV i høst, der norske realityprogrammer og realitydeltakere blir hyppig omtalt og intervjuet. I høst kommer imidlertid Hegseths rolle til å bli noe begrenset, ifølge VGTV-sjef Rolf Sønstelie.

- Han skal nå og gjennom høsten ikke lage journalistikk og saker på realityprogrammer, ei heller skal han intervjue andre deltakere, sier Sønstelie til Kampanje.

Dekket «Love Island»-konkurrent

Morten Hegseth er ikke ansatt i VG, men er innleid som programleder i VGTV-programmet «Panelet» og i podkasten «Harm & Hegseth» som utgis av VG, begge deler med Vegard Harm.

I januar var han på plass i Mauritius for å dekke innspillingen av det konkurrerende realityprogrammet «Ex on the beach». Deler av innholdet skal publiseres når «Ex on the beach» går på lufta igjen på Discovery-kanalene etter sommeren. Det kommer fortsatt til å publiseres som planlagt, forteller Sønstelie.

- Han var på Mauritius i januar og har lagd innhold til den nye «Ex on the beach»-sesongen. Den skal gå på lufta i høst og det kommer vi til å publisere. Vi ser ingen problemer med det, det materialet ble laget lenge før det var aktuelt han skulle være programleder for «Love Island». Men det vi selvfølgelig er opptatt av, er at han fra nå av og i høst ikke skal lage saker fra «Ex on the beach» eller andre realityshow. Den begrensingen legger vi på Morten i høst.

Det har ikke vært aktuelt å skrinlegge dette materialet, ifølge VGTV-sjefen.

- Nei, for det innholdet ble laget på et tidspunkt hvor «Love Island» overhodet ikke var en aktuell problemstilling for han. Det er laget fullstendig uavhengig og upåvirket. Det vil være tydelig for våre seere at dette er innhold vi lagde i starten av året. Det er også åpenbart for seerne, de vet når dette ble spilt inn.

- Sitter de med sånne detaljkunnskaper?

- Det vil i hvert fall gå frem av våre saker.

- Enige om ryddige grenser

- Når fikk dere vite at Hegseth skulle lede «Love Island»?

- Det kan jeg ikke svare helt detaljert på. Det kom opp som en problemstilling nå nylig. Vi hadde en diskusjon og en dialog om det og er blitt enige om ryddige grenser for det.

- Når han er ferdig med «Love Island», vil han kunne komme tilbake og dekke andre realityshow?

- Hvordan han i en periode etter det skal dekke realityshow, det må vi diskutere når vi kommer dit.

Vil ikke tråkke på tær

Morten Hegseth selv understreker at det fortsatt er usikkert når «Love Island» skal sendes. Han tror ikke TV 2-jobben vil fargelegge dekningen av andre realityprogrammer.

- «Panelet» kommer til å dekke reality i høst, men om det blir meg som gjør intervjuene eller andre, det er opp til sjefene mine å bestemme, sier han til Kampanje.

- Det er viktig for meg å være ryddig og redelig, og ha en god dialog med egne sjefer og kanaler sånn at ingen føler seg tråkket på tærne av min fremtidige rolle som «Love Island»-programleder, legger han til.

Image-text:

Blir reality-programleder:

Morten Hegseth blir programleder for «Love Island» på TV 2. Samtidig fortsetter han som programleder for «Panelet» på VGTV. Foto: Privat

Gå til mediet

Flere saker fra Kampanje

Tierne haglet fra dommerbordet, men til slutt måtte Jørgine Massa Vasstrand gi tapt for Nord-DDB rådgiveren i finalen av «Skal vi danse».
Kampanje 16.11.2019
Tar spranget fra musikkvideo til spillefilm når Netflix skal lage norsk grøsser.
Kampanje 16.11.2019
Med varme pianotoner og elektroniske lyder skal DNB høres.
Kampanje 15.11.2019
Oktober ble en svart måned i reklamemarkedet. Nedgangen var på nesten 13 prosent.
Kampanje 15.11.2019
Blir direktør i Schibsted med ansvar for alle mediehusene på Vestlandet
Kampanje 15.11.2019

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt