AddToAny

VG dropper ikke Koronaspesialen: - Vi går inn i en ny fase

Har hatt 750.000 visninger om dagen. - Blir sakte, men sikkert mindre viktig.
Gjennom store deler av pandemien har VGs Koronaspesial ligget øverst i på VGs hjemmeside. Millioner av nordmenn har en eller annen gang i løpet av pandemien vært innom for å lese seg opp på dagens smittetall, sykehusinnleggelser, vaksinefremdrift, og så videre.

Utviklingsredaktør Øyvind Brenne i VG forteller at den prisbelønte koronaspesialen har vært en journalistisk suksess.

- Interessen for spesialen har vært formidabel. Den scorer høyere enn alt annet journalistisk produkt som VG har laget. Det har vært sensasjonelt gode tall, sier Brenne.

Han forteller nå at Koronaspesialen ikke lenger kommer til å ha klippekort i «loftet» på VG-hjemmeisden, men at den likevel ikke fjernes, tross gjenåpningen av samfunnet lørdag.

- Nå som samfunnet åpner igjen, hva skjer med koronaspesialen?

- Korona og smittetall har gjort at vi har hatt den posisjonen vi har hatt siden 2020 med Koronaspesialen. Nå går vi inn i en ny fase som også skal profileres. Vi må reflektere over nyhetsverdien fremover, sier Brenne og fortsetter:

- Og det er et poeng som er litt sentralt. Vi mener at koronadekning er noe av det viktigste vi driver med, så nå skal vi profilere spesialen mer dynamisk. Det er et kvalitetsprodukt som VG legger mye ressurser i, og som sakte, men sikkert blir mindre viktig. Jeg tror gjengen som har gjort en helt fantastisk jobb med spesialen kanskje ser frem til fokusere mer på andre ting, sier han.

Og dynamikk har VG allerede skapt på sine sider. Fredag ble Koronaspesialen blitt lagt lenger ned på hjemmesiden, mens de har hatt en nedtelling til gjenåpningen - klokken 16.00 lørdag ettermiddag.

Brenne opplyser at spesialen, per uke 37, har hatt 423 millioner visninger siden den ble til 3. mars i fjor, og at den med det har i snitt 750.000 visninger om dagen.

- Det er den mest leste URL-en til VG gjennom tidene. Når korona ikke lenger er et tema, så har den ingenting på forsiden å gjøre, men så lenge koronaen henger med i nyhetsbildet, så kommer den til å ligge der, avslutter Brenne.

Image-text:

Enorm suksess:

VG har håvet inn trafikk og priser med sin Koronaspesial, som akkurat nå teller over 420 millioner visninger. Fremover vil den bli mindre viktig, tror utviklingsredaktør Øyvind Brenne, men den tas ikke bort med det første. Foto: NTB

Gå til mediet

Flere saker fra Kampanje

Naturvernforbundet er ikke overrasket over at oljesektoren har blitt sponsor av det nye Munch-museet. Munch-museet er på sin side fornøyde med sponsorpartnerne.
Kampanje 26.10.2021
Netflix-kundene savner bedre og nyere innhold.
Kampanje 26.10.2021
Et nachspiel i Sør-Trøndelag Ap står sentralt i morgendagens PFU-møte.
Kampanje 26.10.2021
Norges største apotekkjede inngår et samarbeid med mediebyrået Carat.
Kampanje 26.10.2021
Stormer mot mot målet om 900.000 nye kunder i 2021, men brenner 200 millioner kroner på veien bare i tredje kvartal.
Kampanje 26.10.2021

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt