AddToAny

VG ble angrepet: - Klart det blir kaos på desken

Stabiliserte forsiden i løpet av en drøy halvtime, forteller utviklingsredaktør Øyvind Brenne.
Onsdag, samme dag som flere norske virksomheter meldte om dataangrep mot sine nettsider, meldte også VG om tekniske problemer. I løpet av ettermiddagen ble det klart at mediehuset var utsatt for et tjenestenekt-angrep.

Utviklingsredaktør Øyvind Brenne i VG forteller at det foreløpig er umulig å si noe om hensikten bak angrepet.

- Det vi vet er at det er et tjenestenekt-angrep hvor mange prøver å komme inn på forsiden samtidig fra ulike steder i verden. Altså et mye høyere antall enn det som vanligvis er, sier utviklingsredaktøren til Journalisten.

Også natt til torsdag kom et lignende tjenesteangrep, som gjorde nettsidene ustabile i noen minutter.

Kan ikke utelukkes

Den russiske hackergruppen Killnet varslet tidligere onsdag angrep mot Norge og norske sider. Brenne forteller at VG fikk med seg denne varslingen, og at det ikke kan utelukkes at Killnet står bak.

Likevel er det for tidlig å konkludere for sikkert.

- Det er klart det blir kaotisk på desken når VG-siden blir ustabil. For oss som nyhetsorganisasjon kom spørsmålet om hva som ville skje nyhetsmessig. I en periode hadde vi problemer med å publisere innhold, men det positive er jo at forsiden i stor grad var stabilisert i løpet av en drøy halvtime, sier Brenne.

Han fortsetter:

- Men når det begynner, vet man jo aldri. Da kan det bli litt roping.

- Gode beredskapsplaner

Utviklingsredaktøren forteller at nettsiden aldri var helt nede. Det var fortsatt mange som kunne oppleve å komme inn på siden, for så å ikke komme inn minutter senere.

- Hvordan fikk dere kontroll på nettsiden igjen?

- Vi har veldig flinke folk som jobber i vår avdeling, ledet av Audun Ytterdal. I tillegg har vi erfaring gjennom mange år, og vi har gode beredskapsplaner. For å løse dette trengte vi ikke gjøre annet enn å bruke de verktøyene vi allerede hadde i verktøykassa, sier utviklingsredaktøren.

Image-text:

Utviklingsredaktør Øyvind Brenne i VG forteller at de foreløpig ikke kan konkludere med hvem som sto bak angrepet.

Foto: Morgane Fauconnier

Les mer

Flere saker fra Journalisten

Konspirasjonsteoretikeren Alex Jones må betale ytterligere 45 millioner dollar i erstatning til foreldrene til en gutt som ble drept i en skoleskyting.
Journalisten 06.08.2022
Overrasket med kavalkade i sin siste sending. NRKs Carina Olset gjennomførte sin siste sending for statskanalen torsdag kveld, da hun ledet direktesending fra landsskytterstevnet.
Journalisten 05.08.2022
105 aviser og tidsskrifter. Denne oversikten oppdateres løpende Amedia er landets nest største mediekonsern, etter Schibsted, målt i omsetning.
Journalisten 05.08.2022
- Jeg er sikker på at Stein Gauslaa hadde satt stor pris på at vi nå får til å etablere en debattscene for samtaler om ytringsfrihet, medier og politikk her på huset, sier sjefredaktør Katrine Lia.
Journalisten 05.08.2022
- Journalister har ingen unnskyldning for å ikke nevne dette.
Journalisten 05.08.2022

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt