AddToAny

VERDENSMESTEREN SAVNER INSTITUSJONENE

VERDENSMESTEREN SAVNER INSTITUSJONENE
Osteverdensmester Jørn Hafslund vil produsere mer Fanaost. Det er ikke gjort over natten. Han skulle gjerne solgt mer til institusjoner, men opplever at de er redde for småskalaprodusenter.
Plutselig ble livet forandret. Telefonen står ikke stille på Ostegården. Hjemme hos Jørn Hafslund på Krokeide i Fana vil alle ha en bit av verdensmesteren. Og ikke minst en bit av osten hans.
- Jeg har mer enn nok med å styre denne galskapen, smiler han. Rolig, helt uten panikk, fremdeles med tid til å legge ut med seilbåten eller invitere vennene til en kveld med ost, hjemmebrygget øl og musikk i egen pub i kjelleren under ysteriet.

SPISES FOR FORT
Dessuten tar han seg tid til å lagre ost, selv om han kunne tjent godt hvis han hadde kunnet selge så mye som kundene vil ha.
- Fanaosten er lagret litt over et år. Min filosofi er at ostene blir spist altfor fort, sier Jørn Hafslund.
Han begynte å yste i 2006. En dag sto han på tunet og tenkte at han hadde god melk, og det måtte da gå an å videreforedle den på en måte. Resultatet ble et ysteri i kjelleren og kona Ruth på kurs.
- Så laget jeg camembert og brie på origin
Gå til mediet

Flere saker fra Kjøkkenskriveren

Høysesongen for bimi er fra juni til oktober. Er du fortsatt usikker på hvordan du kan bruke grønnsaken, som både er god på smak og proppfull av næringsstoffer?
Kjøkkenskriveren 11.07.2019
Serverer du mat til folk i farta? Da kan du delta i konkurransen NM i sunn fastfood 2019.
Kjøkkenskriveren 24.06.2019
Likestillingsprisen vil som vanlig bli delt ut på høstens YS-konferanse 22. oktober. Juryen for prisen oppfordrer nå YS-forbundene og deres tillitsvalgte og medlemmer til å foreslå kandidater.
Kjøkkenskriveren 18.06.2019
I juni skal Kost- og ernæringsforbundet vedta en strategiplan for 2019-2022. I denne har miljø og bærekraft fått en naturlig plass. - Miljøministeren åpner konferansen 14. juni og setter dermed startskuddet for en ny periode hvor FNs bærekraftsmål vil ligge til grunn for mye av forbundets arbeid, sier leder Arnt Steffensen.
Kjøkkenskriveren 18.06.2019
Denne herligheten har en saftig bunn med banan, eksotisk glasur med yoghurt og kokos og rike mengder friske bær. Oppskriften er laget av Marit Hegle.
Kjøkkenskriveren 18.06.2019

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt