AddToAny

VERDENSMESTEREN SAVNER INSTITUSJONENE

VERDENSMESTEREN SAVNER INSTITUSJONENE
Osteverdensmester Jørn Hafslund vil produsere mer Fanaost. Det er ikke gjort over natten. Han skulle gjerne solgt mer til institusjoner, men opplever at de er redde for småskalaprodusenter.
Plutselig ble livet forandret. Telefonen står ikke stille på Ostegården. Hjemme hos Jørn Hafslund på Krokeide i Fana vil alle ha en bit av verdensmesteren. Og ikke minst en bit av osten hans.
- Jeg har mer enn nok med å styre denne galskapen, smiler han. Rolig, helt uten panikk, fremdeles med tid til å legge ut med seilbåten eller invitere vennene til en kveld med ost, hjemmebrygget øl og musikk i egen pub i kjelleren under ysteriet.

SPISES FOR FORT
Dessuten tar han seg tid til å lagre ost, selv om han kunne tjent godt hvis han hadde kunnet selge så mye som kundene vil ha.
- Fanaosten er lagret litt over et år. Min filosofi er at ostene blir spist altfor fort, sier Jørn Hafslund.
Han begynte å yste i 2006. En dag sto han på tunet og tenkte at han hadde god melk, og det måtte da gå an å videreforedle den på en måte. Resultatet ble et ysteri i kjelleren og kona Ruth på kurs.
- Så laget jeg camembert og brie på origin
Gå til mediet

Flere saker fra Kjøkkenskriveren

På Smak 2020 arrangeres det første NM for lag i Community Catering. - Dette blir et bransjeløft for kokker som jobber i personalrestaurant, institusjonskjøkken og kantiner, sier Espen Wasenius, daglig leder i Norges Kokkers Landsforening (NKL).
article_web Kjøkkenskriveren 07.03.2019
Arbeidsoppgavene er tilnærmet like og det er under 10 kroner i timen som skiller en faglært kokk fra en ufaglært.
article_web Kjøkkenskriveren 08.02.2019
Nytt år betyr nye muligheter - og kanskje nye menyer? Tine Partner-skolen arrangerer kurs rundt om i hele landet de nærmeste ukene.
article_web Kjøkkenskriveren 05.02.2019
Et nytt bransjeutvalg skal gi økt slagkraft for kantine- og serveringsbransjen i NHO Service og Handel.
article_print Kjøkkenskriveren 05.02.2019
For ellevte gang er prisen for “Beste norske kokebok" delt ut, og 2018-vinner ble Tom Victor Gausdal og Stian Floer med boka “Grønnsakskokeboka".
article_print Kjøkkenskriveren 05.02.2019

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt