AddToAny

Vekker trønder-velgerne med morgenkaffe: Her er valgkampen i gang for lenge siden

TRONDHEIM (Fagbladet) I den røde byen tas ingenting for gitt. Alt før påske aksjonerte Fagforbundet Trondheim ute i gatene. Leder Sonia Tangen lover full mobilisering når valgkampen drar seg til for alvor. - Vil du ha en gratis kaffe?
Klokka er så vidt passert sju mandag morgen. Folk tyter ut av grønne busser i Prinsenkrysset midt i Trondheim. Sju-åtte aktivister iført røde LO-vester møter dem med et smil, en brosjyre med budskapet «Til deg som skal stemme - se partienes svar på LO Trøndelags viktigste saker» - og et tilbud om pappkrus med rykende varm kaffe. Det er LOs distriktskontor som står bak kaffeaksjonen. De koordinerer aksjonsdager i hele fylket og fordeler ansvaret mellom fagforbundene i byen. Denne junidagen er Fagforbundet Trondheim i ilden for andre gang. Aksjonen startet allerede før påske.

- Fordi flere og flere forhåndsstemmer er det viktig at vi er tidlig ute og synliggjør hva som er viktig for oss som forening og for fagbevegelsen, sier leder i Fagforbundet Trondheim, Sonia Tangen.

Velger arbeidsgiver

Hun inngår også i utvalget som planlegger fagforeningens valgkamp sammen med opplæringsansvarlig Hege Rovik, som også er hovedtillitsvalgt i Klæbu, og styremedlemmene Sigmund Midtbø og Grethe Ramsland.

- Vårt fokus er et trygt og anstendig arbeidsliv, og det er nå mange av våre medlemmer skal velge sin arbeidsgiver. Vi har jo størsteparten av våre medlemmer i kommunen, og en god del i privat område. Det er viktig å vite hvilken retning kommunen skal styres i. Det handler hvordan skolene skal være, hvordan eldreomsorgen skal være, hvordan tilbudet til innbyggerne skal være.

Nedtur for sterkt Ap

Rita Ottervik fra Arbeiderpartiet har vært ordfører i byen de siste 16 åra. Ved forrige kommunevalg fikk Ap hele 41,5 prosent av stemmene, og styrer byen i brei koalisjon med Senterpartiet, Miljøpartiet De Grønne, KrF og Venstre. SV var tidligere med i samarbeidet, men brøt ut etter at Venstre valgte å gå inn i den blå regjeringen i 2018. Da var det ikke lenger aktuelt for SV å ha et strategisk samarbeidet med Venstre, forklarte Ottar Michalsen fra SV til Fri Fagbevegelse.

På landsbasis har Ap lenge slitt tungt på meningsmålingene. Også i bastionen Trondheim har partiet falt dramatisk. På en måling NRK utført

Les mer

Flere saker fra Fagbladet

- Det er viktig for oss å støtte opp om humanitært arbeid, sier Mette Nord, leder i Fagforbundet. Årets TV-aksjon går til hjelpeorganisasjonen Care. De jobber for å skape et bedre liv for kvinner i noen av verdens mest sårbare områder.
Fagbladet 18.10.2019
Arbeidstilsynet varsler at de vil gjennomføre tilsyn av Oslo kommune etter at det ble avdekket 15.000 brudd på arbeidsmiljøloven.
Fagbladet 18.10.2019
Høyesterett slår fast at en kvinne som hadde kortvarige oppdrag i helse- og omsorgssektoren skal få etterbetalt 150.000 kroner pluss pensjon. Det kan påvirke utfallet i blant annet Stendi-saken. - For oss ble dette full seier.
Fagbladet 18.10.2019
Etter kommunevalget blir ni av de ti største byene styrt av rødgrønne partier. Barnehagelærer Marlene Gravdahl Reek greier nesten ikke å tro hva politikerne i Drammen lover å gjøre.
Fagbladet 18.10.2019
Hvordan skal særalderspensjon løses i et pensjonssystem som legger opp til at folk skal jobbe lenger? Det skal forhandles om fram til 1. november. Torsdag startet forhandlingene om ny særalderspensjon for kommunale og statlige ansatte.
Fagbladet 18.10.2019

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt