AddToAny

Veggismat med wow-effekt

Veggismat med wow-effekt
Oslo Restaurantskole ble nylig omgjort til en grønn oase. Sammen med Engrosfrukt inviterte Knif Innkjøp sine samarbeidspartnere til vegetarkurs med Richard Nystad. Det ble en lunsj helt utenom det vanlige.
Tekst og foto: Elisabeth Strøm

Jeg er ikke ute etter å få folk til å slutte å spise kjøtt eller bli veganere. Min misjon er å få folk til å ha et bevisst forhold til mat og få øyene opp for alle mulighetene som ligger i et plantebasert kosthold, sier Richard Nystad fra Flowfood.

Han mener både matbransjen og matindustrien har en jobb å gjøre. Å spise så mye kjøtt som vi gjør i dag er verken bærekraftig eller en løsning for framtiden.

Kantiner og storkjøkken bør tørre å sette seg mål om å bruke mer frukt og grønt, samt redusere kjøttforbruket, mener han.

Med seg til Oslo Restaurantskole hadde han og Hans-Thomas Henriksen i Engrosfrukt et hav av grønnsaker og plantebaserte produkter som Flowmince, Flowburger og Flowbites. Deltakerne var elevene på Oslo Restaurantskole og kokker fra rundt 20 kristne institusjoner i Norge. Opptil flere jobber til daglig på folkehøgskoler rundt om i landet og lager mat til en kresen målgrupp

Les mer

Flere saker fra Kjøkkenskriveren

Høysesongen for bimi er fra juni til oktober. Er du fortsatt usikker på hvordan du kan bruke grønnsaken, som både er god på smak og proppfull av næringsstoffer?
Kjøkkenskriveren 11.07.2019
Serverer du mat til folk i farta? Da kan du delta i konkurransen NM i sunn fastfood 2019.
Kjøkkenskriveren 24.06.2019
Likestillingsprisen vil som vanlig bli delt ut på høstens YS-konferanse 22. oktober. Juryen for prisen oppfordrer nå YS-forbundene og deres tillitsvalgte og medlemmer til å foreslå kandidater.
Kjøkkenskriveren 18.06.2019
I juni skal Kost- og ernæringsforbundet vedta en strategiplan for 2019-2022. I denne har miljø og bærekraft fått en naturlig plass. - Miljøministeren åpner konferansen 14. juni og setter dermed startskuddet for en ny periode hvor FNs bærekraftsmål vil ligge til grunn for mye av forbundets arbeid, sier leder Arnt Steffensen.
Kjøkkenskriveren 18.06.2019
Denne herligheten har en saftig bunn med banan, eksotisk glasur med yoghurt og kokos og rike mengder friske bær. Oppskriften er laget av Marit Hegle.
Kjøkkenskriveren 18.06.2019

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt