AddToAny

Veggismat med wow-effekt

Veggismat med wow-effekt
Oslo Restaurantskole ble nylig omgjort til en grønn oase. Sammen med Engrosfrukt inviterte Knif Innkjøp sine samarbeidspartnere til vegetarkurs med Richard Nystad. Det ble en lunsj helt utenom det vanlige.
Tekst og foto: Elisabeth Strøm

Jeg er ikke ute etter å få folk til å slutte å spise kjøtt eller bli veganere. Min misjon er å få folk til å ha et bevisst forhold til mat og få øyene opp for alle mulighetene som ligger i et plantebasert kosthold, sier Richard Nystad fra Flowfood.

Han mener både matbransjen og matindustrien har en jobb å gjøre. Å spise så mye kjøtt som vi gjør i dag er verken bærekraftig eller en løsning for framtiden.

Kantiner og storkjøkken bør tørre å sette seg mål om å bruke mer frukt og grønt, samt redusere kjøttforbruket, mener han.

Med seg til Oslo Restaurantskole hadde han og Hans-Thomas Henriksen i Engrosfrukt et hav av grønnsaker og plantebaserte produkter som Flowmince, Flowburger og Flowbites. Deltakerne var elevene på Oslo Restaurantskole og kokker fra rundt 20 kristne institusjoner i Norge. Opptil flere jobber til daglig på folkehøgskoler rundt om i landet og lager mat til en kresen målgrupp

Les mer

Flere saker fra Kjøkkenskriveren

Rent vann er noe nordmenn tar for gitt, men hele åtte av FNs 17 bærekraftmål er direkte eller indirekte knyttet til vann. Derfor må vi ha et bevisst forhold til vannforbruket. Går unødvendig vann til spille når storkjøkkenet skal rengjøres?
article_web Kjøkkenskriveren 15.05.2019
Regjeringen vil i år sette av 12,5 millioner kroner til renovering, bygging eller gjenetablering av lokale kjøkkenløsninger på sykehjem. Det er Erlend Larsen, Høyres eldrepolitiske talsperson godt fornøyd med.
article_web Kjøkkenskriveren 07.05.2019
Scandic utvider satsingen på veganske og grønne alternativer på sine frokostbufféer. Dette markeres i dag på «den nasjonale frokostdagen» på Scandic-hoteller over hele landet.
article_web Kjøkkenskriveren 13.04.2019
Verdimat er som et kinderegg - flere fordeler i ett: Konseptet bidrar til mindre matsvinn gjennom samarbeid mellom produsent, grossist og kunde. Det reduserer innkjøpskostnadene og både bestilling og levering skjer sømløs.
article_web Kjøkkenskriveren 10.04.2019
article_print Kjøkkenskriveren 09.04.2019

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt