AddToAny

#VærRaus

#VærRaus
10. oktober var det verdensdagen for psykisk helse. Jeg husker jeg var med på markering av denne dagen allerede for 20 år siden, i 1998, da jeg var sykepleierstudent.
Den gang holdt jeg et innlegg for Rådet for psykisk helse i regi av Spiseforstyrrelsesforeningen om det å bli veiet og målt i 3. klasse på barneskolen - og det å bli satt i bås i forhold til en «normal» hva gjelder høyde og vekt.

Jeg fikk råd for å komme meg nærmere «normalen», i likhet med de som var i andre enden av skalaen - men jeg er ganske sikker på at vi fikk ulike råd

«Ja-mat» og «nei-mat»

Jeg fikk plansjer med «ja-mat» og «nei-mat», de fra motsatt ende av skalaen fikk også råd, men deres «ja-mat» var ikke den samme som min. Så ved å følge disse rådene skulle vi altså alle komme nærmere «normalen».

Ingen nevnte noen gang at dersom vi hadde det godt med oss selv og spiste når vi var sultne og stoppet når vi var mett, ville kroppen helt på egen hånd finne den vekten og balansen som passet for akkurat meg, eller akkurat deg.

Les mer

Flere saker fra Sykepleien

ANMELDELSE: Anne Kari Tolo Heggestad har skrevet en innføringsbok i etikk og henvender seg først og fremst til sykepleierstudenten.
article_print Sykepleien 13.12.2018
Sammendrag:
article_print Sykepleien 13.12.2018
Linda Berstad.
article_print Sykepleien 13.12.2018
Keisersnitt er med på å redde liv og helse når det oppstår komplikasjoner ved fødsel. Visste du at tyggegummi kanskje kan være til hjelp etter forløsningen?
article_print Sykepleien 13.12.2018
Mørkt og personlig TEGNESERIEROMAN: 18 år gammel mister Steffen Kverneland sin far i selvmord. I den dypt personlige
article_print Sykepleien 13.12.2018

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt