AddToAny

#VærRaus

#VærRaus
10. oktober var det verdensdagen for psykisk helse. Jeg husker jeg var med på markering av denne dagen allerede for 20 år siden, i 1998, da jeg var sykepleierstudent.
Den gang holdt jeg et innlegg for Rådet for psykisk helse i regi av Spiseforstyrrelsesforeningen om det å bli veiet og målt i 3. klasse på barneskolen - og det å bli satt i bås i forhold til en «normal» hva gjelder høyde og vekt.

Jeg fikk råd for å komme meg nærmere «normalen», i likhet med de som var i andre enden av skalaen - men jeg er ganske sikker på at vi fikk ulike råd

«Ja-mat» og «nei-mat»

Jeg fikk plansjer med «ja-mat» og «nei-mat», de fra motsatt ende av skalaen fikk også råd, men deres «ja-mat» var ikke den samme som min. Så ved å følge disse rådene skulle vi altså alle komme nærmere «normalen».

Ingen nevnte noen gang at dersom vi hadde det godt med oss selv og spiste når vi var sultne og stoppet når vi var mett, ville kroppen helt på egen hånd finne den vekten og balansen som passet for akkurat meg, eller akkurat deg.

Les mer

Flere saker fra Sykepleien

Nytt opptak til høyere utdanning står igjen for døren, og vi trenger flere sykepleiere. Vi er nødt til å mobilisere. Sammen!
article_web Sykepleien 19.02.2019
Operasjonspasienter var for kalde, viste en gjennomgang på Sykehuset Levanger. Nå håper to spesialsykepleiere et nytt teppe vil varme dem opp.
article_web Sykepleien 18.02.2019
Helseforetakene var blant lønnsvinnerne i 2018. Men det meste av lønnsveksten forsvant i økte priser.
article_web Sykepleien 18.02.2019
Sykepleiefaglig veiledning kan gi kolleger en følelse av fellesskap og bidra til et godt arbeidsmiljø. Det kan også gi arbeidstakerne styrke til å tåle utfordringer.
article_web Sykepleien 18.02.2019
Det viser seg likevel at de fleste som tar seg tid til forsamtalen ved avrusningsklinikken, også er de som møter opp på innleggelsesdagen, skriver Ingvil Trana.
article_web Sykepleien 18.02.2019

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt