AddToAny

- Vær bevisst det såkalte sykepleiekallet

- Vær bevisst det såkalte sykepleiekallet
I et kvart århundre har jeg ventet på at det skal bli sykepleiernes tur til å få et realt lønnsløft, og i år - igjen - hadde jeg trua. Sykepleierforbundet sa de jobbet for gode lønnsbetingelser, og vi fikk en ny forbundsleder.
Men så kom pandemien, skriver Katrin Vernang.

Å ha en sikker jobb er kjekt, men av økonomiske grunner anbefaler jeg ingen å velge mitt yrke. Vær derfor obs du - unge dame eller mann - som vurderer å bli sykepleier: Nylig ble pensjonsreglene endret og det er viktigere enn noen gang å spare til egen pensjon. For dette yrket gir deg en elendig pensjon. Ikke bare er lønnen dårlig. Du får kanskje ikke full stilling heller. Men det er en trygg jobb.

Lønnsmessig på stedet hvil

Visste du at etter ti år i sykepleieryrket har du nådd maks lønn? I kommunene har de 16 års ansiennitet som et eget lønnstrinn. Jeg har jobbet ved samme avdeling på sykehus i 24 år. Likevel er det ikke forskjell på min lønn og lønnen til dem med ti års ansiennitet. Hvordan bidrar dette til at de som sitter med mest erfaring og, forhåpentligvis, kompetanse skal bli værende i sine stillinger? Og likevel klager man på at så mange slutter etter ti år i yrket?

År etter år forblir sykepleieryrket et lavlønnsyrke.

Denne våren har oljepenger blitt utbetalt til næringslivet og mange trengende grupper. Det er vel og bra og viktig for landet. Likevel er det merkelig at så mye penger plutselig gis forskjellige yrkesgrupper, bare ikke vår. Det er også merkelig at den yrkesgruppen dere tar for gitt - og som dere forutsetter står klare når det passer dere - ikke én gang har fått et realt og velfortjent lønnsløft. År etter år forblir sykepleieryrket et lavlønnsyrke.

Jeg er lei av de fine talene

Det hadde vært på sin plass med et godt lønnsoppgjør dette året, og jeg har inntrykk av at de fleste i landet vårt er enig med meg.

Tror dere virkelig at det holder å skryte, klappe og

Les mer

Flere saker fra Sykepleien

- Menn vil ikke plutselig oppsøke hjelpeapparatet når de har blitt 40 år og sliter med selvmordstanker, sier helsesykepleierleder Ann Karin Swang.
Sykepleien 19.09.2020
Jeg er svært bekymret for at årets lønnsoppgjør fører til at sykepleiermangelen vil vokse. Vi må slutte å bare tenke på å rekruttere. Vi må også beholde sykepleiere, skriver Martin Solbjørg.
Sykepleien 18.09.2020
I medisinen kryr det av dem: Egennavnene som er knyttet til sykdommer, reflekser og andre kroppslige fenomener. Hva vet du egentlig om eponymer?
Sykepleien 18.09.2020
Hvorfor skal sykehusene bruke tid og penger på å saksøke viktig arbeidskraft? Bør de ikke heller sette alle midler til for å rekruttere? spør Ann-Chatrin Linqvist Leonardsen.
Sykepleien 18.09.2020
39 plasser til intensiv, 32 til kreft og 25 til avansert klinisk sykepleier. Se hele listen her.
Sykepleien 17.09.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt