AddToAny

Uværet blåste kameraet til NRK-reporteren overende

Uværet blåste kameraet til NRK-reporteren overende
- Alt som kan gå galt går selvsagt galt samtidig. Det er storm med sterke vindkast flere steder i Nordland fram mot helga. Det har skapt utfordringer, også for journalister på jobb.
Da NRK-reporter Nils Mehren skulle live-rapportere fra uværet på Andenes på Andøy i Vesterålen, tok vinden tak i kameraet hans og blåste det overende.

NRK skrev selv først om saken.

- Fantastisk morsomt

«Det har vært uhell, så det er best å ta det med ro på veiene» sa Mehren på direkten, før han ropte «ai!» i det kameraet veltet. Etter få sekunder var Mehren tilbake med håndholdt kamera, og fortsatte direkterapporteringa.

- Det er jo dette jeg lever for, det er fantastisk morsomt, sa han etter at han var av lufta, ifølge egen kanal.

- Når man er alene er det selvsagt en stor utfordring når man skal tenke på været, teknikk og journalistikk samtidig, sier Mehren til Journalisten dagen etter.

Uværet har ført til store trafikkproblemer over hele landsdelen, med innstilte fly, stengte veier og kansellerte ferger og hurtigbåter, skriver NRK. Andøya ligger på yttersida av Vesterålen, og Mehren beskriver kommunesenteret Andenes som et hangarskip, med fjell på alle kanter, som skaper sterke fallvinder.

Nils Mehren har vært ute en vinternatt før, etter å ha bodd i Nord-Norge siden 1979. Foto: Skjermdump / NRK

«Alt» gikk galt

Mehren er én av to reportere på NRKs lokalkontor i Harstad. Han skulle egentlig bare på en kort tur, hadde ikke med seg kamerastativet og brukte biltaket i stedet. Men det var ikke bare dette som gikk galt på turen.

I et tidligere innslag gikk Mehren på lufta med buksa åpen.

På grunn av den kalde vinden ville reporteren ha på seg en overtrekksbukse, og visste at han hadde fire minutter til å kle den på, før han skulle på lufta. Men da et innslag fra Svalbard falt måtte han plutselig på tidligere enn først meldt. Da rakk han ikke kneppe buksa før han plutselig var på direkten.

- Heldigvis har jeg mye selvironi, ler Mehren.

- Men alt som kan gå galt går jo selvsagt galt samtidig.

Hyllest til nordlendinger

Han skryter av sporty nordlendinger, som stiller opp når han er ute på tur. Som da han på vei mot Andenes torsdag, banka på ei tilfeldig dør blant de svært få husene langs veien, for å finne noen å intervjue på direkten.

Mannen som åpna var forkjøla og ville helst ikke ut i stormen, men etter litt overtalelse kledde han på seg kjeldress og ble med ut. Dessverre gikk det galt også denne gangen, da Mehren fikk tekniske problemer i uværet.

- Jeg vil komme med en hyllest til folk i nord. Det blåste så vi nesten ikke fikk opp døra, likevel ble han med ut.

NRK-reporteren har bodd i Nord-Norge siden 1979, og sier han har tilbakelagt uvisst mange kilometer på nordnorske veier, i all slags vær. At han selv er ute i vinden for å melde om at andre ikke bør være ute i vinden ser han på som en viktig oppgave.

- Vi blir ofte beskyldt for å «hause opp» dekninga av slike vinterstormer, men samtidig er dette et viktig forebyggende arbeid.

Image-text:

NRK-reporter Nils Mehren rapporterte fra uværet i Nordland, da vinden reiv kameraet i bakken. Foto: Skjermdump / NRK

Les mer

Flere saker fra Journalisten

Produsenten klaget inn TV 2 for brudd på en rekke punkter.
article_web Journalisten 23.01.2019
Greenpeace får delvis støtte. Greenpeace Norge mente at NRK-programmet «Folkeopplysningen» hadde brutt flere punkter i Vær varsom-plakaten i et program om kjernekraft. Og de fikk delvis medhold i PFU.
article_web Journalisten 23.01.2019
Avisa viste til tidsnød. Bedriften Esval Miljøpark fikk onsdag sin klage mot lokalavisa Raumnes behandlet i Pressens Faglige Utvalg.
article_web Journalisten 23.01.2019
Men avisen får skryt for rettingen. Fredrikstad Blad får kritikk i Pressens Faglige Utvalg (PFU) for et intervju med poet og bokdebutant Elise Embla Scheele, som klaget avisa inn etter at hun følte seg kraftig feilsitert.
article_web Journalisten 23.01.2019
Frikjent etter rettelse og beklagelse. - Demokraten har ikke brutt god presseskikk, sa Alf Bjarne Johnsen, leder i Pressens faglige utvalg (PFU), da årets første klage ble behandlet på dagens møte i PFU.
article_web Journalisten 23.01.2019

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt