AddToAny

Uten sykepleierlederne stopper Helse-Norge opp

Uten sykepleierlederne stopper Helse-Norge opp
Korona-krisen viser at helsetjenesten er avhengig av gode sykepleierledere. De må sikre de nødvendige rammene for den jobben som nå skal gjøres.
Sykepleierlederne er nåtidens Florence Nightingale-er. De står ovenfor et nytt virus, en pandemi som gjør hele verden annerledes enn for bare kort tid siden. Som Nightingale er de nytenkende, modig og faglig sterke. De bidrar til utvikling av sykepleien og helsetjenesten i et tempo som vi ikke kunne forestilt oss for få uker siden. De har sykepleiens samfunnsoppdrag først og sykepleiere og ansatte nært.

Kraftig påminnelse

De siste ukene har Norge og resten av verden fått nye helter: helsepersonellet som hver dag, døgnet rundt står i frontlinjen for å hindre smitte og redde de som er smittet av covid-19. Vi har alle fått en kraftig påminnelse om hvor sårbare vi er, og at systemene vi bygger opp rundt oss er skj

Les mer

Flere saker fra Sykepleien

Svenske sykepleiere jobber hardt for å redde covid-19-smittede. Norske Siw Østby jobber på sykehus i Uppsala og har selv vært smittet.
Sykepleien 04.06.2020
Fire spesialsykepleiere fikk medhold av tvisteløsningsnemnda i at de hadde fortrinnsrett til hele stillinger. Sykepleierne krever erstatning i tillegg til full stilling. Rettsaken starter 15. september.
Sykepleien 04.06.2020
En meters avstand, og helst to, gir en stor reduksjon i smitte av koronaviruset. Det har en metaanalyse publisert i Lancet nylig vist. Masker og øyebeskyttelse virker også, men her er evidensen mindre sikker.
Sykepleien 04.06.2020
Når helsepersonell kartlegger pasientenes sykdom, er det nødvendig å spørre hver enkelt om deres bruk av rusmidler og hvilken funksjon bruken har.
Sykepleien 04.06.2020
Jeg forundres over at det gis tillatelse til å filme personer uten samtykkekompetanse i institusjon, skriver Berit Støre Brinchmann.
Sykepleien 03.06.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt