AddToAny

Ut mot privatisering av politioppgaver: - Det vil svekke hele politietaten

Ut mot privatisering av politioppgaver: - Det vil svekke hele politietaten
Ap, Senterpartiet og SV vender tommelen ned for regjeringens forslag om at private kan overta flere politioppgaver. Frp er også tydelige på at de er et opposisjonsparti, og at de ikke nødvendigvis vil støtte regjeringen.
Da justisminister Monica Mæland og statsminister Erna Solberg la fram politimeldingen i slutten av juni, var et av punktene at regjeringen vil åpne for at private kan utføre politioppgaver, for eksempel fangetransport. Regjeringen mener dette vil kunne frigjøre både tid og ressurser for politiet.

Arbeiderpartiet, Senterpartiet og SV mener derimot dette er en dårlig ide. Det er også uklart om Frp vil støtte forslaget.

Arbeiderpartiets Lene Vågslid sier hun forstår at forslaget har vekket reaksjoner.

- Dette er vi imot. Vi har elendige erfaringer med dette fra tidligere, og vi mener også at politioppgaver er en offentlig oppgave. Vi har sett reaksjoner fra både Politiets Fellesforbund og Norsk Tjenestemannslag, som er krystallklare på at de ikke ønsker dette. Vi står sammen mot at regjeringen får gjennomført dette, sier Lene Vågslid, justispolitisk talsperson for Arbeiderpartiet og leder av Stortingets justiskommite.

Hun viser til at man allerede har erfaringer fra prøveprosjekter hvor private selskap gjennomførte fangetransport, ett som ble startet i fra 2004 og ett som ble startet i 2014.

- I 2004 var Hafslund innleid i region sør som et tilbud for transport. Dette møtte stor kritikk og ble avviklet når Stoltenberg overtok i 2005. Da fikk vi en egen transporttjeneste og den ble etablert og overført kriminalomsorgen. Grundige vurderinger og erfaringene fra Hafslund-perioden, styrket beslutningen om at dette er en offentlig oppgave, sier Vågslid.

- Det overrasker meg at regjeringspartiene uttaler at erfaringene var gode. Det ser vi at det er en del reaksjoner på, og det skjønner jeg godt, legger hun til.

Arrestforvarere

I et leserinnlegg Politiforum publiserte tidligere denne uken, skriver Arne Gustav Lien, fag- og opplæringsansvarlig for arrest- og f

Les mer

Flere saker fra Politiforum

Vi ble selvsagt nødt til å legge oss langflate, og be Per pent om unnskyldning.
Politiforum 08.08.2020
Blant studentene som gikk ut av Politihøgskolen i fjor, har 85 prosent jobb i politiet - Men bare 18,9 prosent av dem er fast ansatt.
Politiforum 07.08.2020
Denne sommeren har vært en kraftig økning i antall førerkortbeslag og bilister som er anmeldt for hastighet.
Politiforum 07.08.2020
Tilbudet er betydelig styrket. I og med at tilbudet er et annet i dag, er det ikke sammenlignbare tall som er brukt.
Politiforum 06.08.2020
Hvem har rett - de styrte eller de styrende? Ifølge Dagsavisen 13. januar 2017 skulle 126 av politiets tjenestesteder legges ned og sju nye opprettes.
Politiforum 06.08.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt