AddToAny

Uro i Larvik før Brennpunkt: Tar sterk avstand fra bruk av skjult kamera på sykehjem

Andre del av NRK-dokumentaren «Omsorg bak lukkede dører» handler om sykehjem. I Larvik har den vakt reaksjoner før den er publisert.
I Larvik er det ifølge Østlands-Posten sendt ut brev til pårørende til beboere på Furuheim sykehjem. Sykehjemmet blir brukt som eksempel i del to av dokumentaren «Omsorg bak lukkede dører» på NRK. Episoden publiseres onsdag morgen, og sendes på tv onsdag kveld.

Men allerede før episoden er sendt, er det i Larvik kommune reaksjoner på at det er filmet med skjult kamera inne på Furuheim sykehjem.

Østlands-Posten skriver at ifølge brevet som er sendt til de pårørende, tar ledelsen i kommunen sterk avstand fra bruk av skjult kamera, og mener det er ulovlig.

Må være eneste mulighet

I presseetikken åpnes det for bruk av skjult kamera, men forutsetningen er at det må være eneste mulighet til å avdekke forhold av vesentlig samfunnsmessig betydning.

NRK Brennpunkt brukte skjult kamera også i dokumentarens første episode, som handlet om hjemmetjenester. I en egen artikkel begrunnet de hvorfor. Redaksjonssjef Reidar Kristiansen viser her blant annet til at skjult kamera var eneste mulighet til å dokumentere hvordan besøkene fra hjemmetjenesten forløp.

Bruken er vurdert av NRKs advokater opp mot personopplysningsloven, skadeerstatningsloven og straffeloven.

Ifølge Reidar Kristiansen er skjult kamera ikke noe man sk

Les mer

Flere saker fra Sykepleien

Spekulumet som benyttes i dag, har vært relativt uforandret siden 1800-tallet. En jordmor og en gynekolog i Bodø mente det var på tide med en oppdatering.
Sykepleien 30.01.2023
Det gis 1000 behandlinger av covid-19-legemiddelet paxlovid til norsk deltakelse i den internasjonale PANORAMIC-studien.
Sykepleien 30.01.2023
Utvikling av en intervensjon for å kartlegge og støtte små søsken som er pårørende, er blant prosjektene som tildeles midler.
Sykepleien 30.01.2023
Hvert år får 300 norske kvinner livmorhalskreft. Uten Livmorhalsprogrammet hadde tallet vært høyere, men testen fanger ikke opp alle tilfeller av sykdommen.
Sykepleien 30.01.2023
Regjeringen mener endringene vil sørge for likere praksis og dermed mer likeverdige og gode pasientforløp.
Sykepleien 30.01.2023

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt