AddToAny

Universiteter og høgskoler bør holde åpent hele døgnet

Universiteter og høgskoler bør holde åpent hele døgnet
Uvanlige tider krever uvanlige løsninger. Landets universiteter og høgskoler bør tenke radikalt nytt. Jo før, jo heller, skriver Tove Lie.
Vi er en knapp måned inn i det nye studieåret ved universitetene og høgskolene. Det store flertallet av landets nærmere 300.000 studenter har så godt som ikke satt sin fot på campus.

Studenter melder om at de har det «helt jævlig». Mange frykter mer ensomhet, mindre læring, lavere effektivitet og en risiko for at studentene som nå skulle befolket universitetene kan utgjøre en tapt generasjonfor framtiden, hvis viruset vedvarer. Og det er det all grunn til å tro at det gjør.

Samtidig melder mange ansatte at de trives veldig godt med å ikke være på campus, og hvis de kunne velge fritt så ville de gjerne jobbet mer på hjemmekontor i normale tider også.

NHH-professor Christine Meyer fryktet nylig i et intervju i Khrono at det kunne bli for attraktivt for de ansatte å sitte på hjemmekontor. Hun så for seg folketomme campus og «spøkelsesuniversiteter», også på sikt.

Enkelte ledere i akademia sukker over paradokset med hvor lett det var å stenge ned og få folk ut og bort fra campus da landet stengte ned i mars i år, og undrer seg over hvor vanskelig det er å få dem tilbake når man nå gradvis kan åpne igjen. Og man må selvfølgelig ta he

Les mer

Flere saker fra Khrono

Varaordfører i Grimstad, Lene Langemyr, og stortingsrepresentant Åshild Bruun-Gundersen (Frp), vil jobbe for å få psykologiutdanning til Universitetet i Agder.
Khrono 20.10.2020
Hvis Sødal mener at det å være motvekt mot sekularisering er et program for høyskolens virksomhet, er det forskningsetisk problematisk dersom det ikke er begrunnet i institusjonens akademiske virksomhet, skriver professor Kåre Berge.
Khrono 20.10.2020
Styret ved Høgskolen i Molde har møte tirsdag fra kl 10. Møtet kan følges direkte her.
Khrono 20.10.2020
Lanseringen av Arbeidslivsportalen, som er en samhandlingsplattform mellom utdanning og arbeidsliv, er like rundt hjørnet.
Khrono 20.10.2020
«Skal vi komme oss igjennom både koronakrisa og klimakrisa, må vi satse på meir forskning».
Khrono 20.10.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt