AddToAny

United Influencers taper millioner på Elle

- Vi har hatt en stor vekst på digitale flater og ser vi blir stadig sterkere, sier ny sjefredaktør i Elle, Petra Middelthon.
Motemagasinet Elle står oppført med et tap på 3,6 millioner før skatt i 2018. United Influencers ble i 2017 ny utgiverav magasinet etter at Egmont Publishing valgte å avslutte lisensavtalen med Elle-eier Lagardère.

United Influencers har opprettet selskapet UI Publishing for å drifte utgivelsen av Elle, og det er dette selskapet som går med underskudd i 2018. Gründeren bak United Influencers og daglig leder i UI Publishing Kjetil Tveter svarer følgende på spørsmål om hva tapet skyldes:

- Det er vel en opprydning fra gammelt av. Det er jo en bransje som er i stor endring, så der har vi brukt en del ressurser på å investere i den digitale fremtiden. Det er ikke noe dramatikk knyttet til det resultatet, sier Tveter til Kampanje.

Selskapet hadde en omsetning på 16,5 millioner kroner i 2018.

- Hvordan ser det ut for 2019? Kommer dere til å tape mindre penger eller gå i pluss?

- På det halvåret nå så har det snudd helt så vi ligger på våre budsjetter. Jeg tror ikke det blir noen store overskudd i år, men heller ingen store underskudd. Tipper vi kommer til å gå i null i år, sier Tveter.

Petra Middelthon har siden februar 2019 ledet Elle etter å ha overtatt stillingen til Signy Fardal. Middelthon sier til Kampanje at magasinet satser på digitale flater.

- Er det tøft å skape lønnsomhet i en virksomhet som har vært basert på print?

- Det har vært utfordrende å snu, men vi har omstrukturert rutiner, gjort endringer med personale og investert i løsninger som vi ser gode resultater av, sier Middelthon til Kampanje.

- Hvordan skal dere balanse papir og digital fremover?

- Vi har hatt en stor vekst på digitale flater og ser vi blir stadig sterkere. Vi kommer til å fortsette med å legge mye ressurser i dette framover. Samtidig så ser vi at print har stabilisert seg, og er fornøyde med det, sier Middelthon.

Elle hadde et opplag på 14.049 eksemplarer per utgave i 2018. Det er en reduksjon på nesten 10.000 eksemplarer på to år. I 2016 var opplaget på 23.436. Da ble bladet utgitt av Egmont Publishing.

Magasinet vil fortsette å gi ut 11 utgaver i året, med desember og januar-utgavene slått sammen. Elle har 12 ansatte.

Gå til mediet

Flere saker fra Kampanje

- Populisme, alternative faktasjekker og nyinnspilling av en juleklassiker sikret de konservative valgseieren i sosiale medier, skriver Celine Gran og Christian Laland i Pressure.
Kampanje 15.12.2019
Det nye sammenslåtte Aller-byrået, Hyperredink, får jobben.
Kampanje 15.12.2019
De nye hodene i Diar har begge en fortid i norske Google.
Kampanje 14.12.2019
- Vi har sett at noen av de tingene vi har gjort, i den hensikt å være ekstra tydelige, har blitt oppfattet som at vi har et for nært forhold til annonsøren, sier Espen Egil Hansen til Journalisten.
Kampanje 13.12.2019
- Verden er full av voldtektsofre som aldri har fått prøvd sin sak i rettsapparatet. For mange av dem er Cissi Wallin en helt, selv om hun denne uka ble dømt for ærekrenkelser i en svensk rett, skriver Heidi Helene Sveen.
Kampanje 13.12.2019

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt