AddToAny

United Influencers taper millioner på Elle

- Vi har hatt en stor vekst på digitale flater og ser vi blir stadig sterkere, sier ny sjefredaktør i Elle, Petra Middelthon.
Motemagasinet Elle står oppført med et tap på 3,6 millioner før skatt i 2018. United Influencers ble i 2017 ny utgiverav magasinet etter at Egmont Publishing valgte å avslutte lisensavtalen med Elle-eier Lagardère.

United Influencers har opprettet selskapet UI Publishing for å drifte utgivelsen av Elle, og det er dette selskapet som går med underskudd i 2018. Gründeren bak United Influencers og daglig leder i UI Publishing Kjetil Tveter svarer følgende på spørsmål om hva tapet skyldes:

- Det er vel en opprydning fra gammelt av. Det er jo en bransje som er i stor endring, så der har vi brukt en del ressurser på å investere i den digitale fremtiden. Det er ikke noe dramatikk knyttet til det resultatet, sier Tveter til Kampanje.

Selskapet hadde en omsetning på 16,5 millioner kroner i 2018.

- Hvordan ser det ut for 2019? Kommer dere til å tape mindre penger eller gå i pluss?

- På det halvåret nå så har det snudd helt så vi ligger på våre budsjetter. Jeg tror ikke det blir noen store overskudd i år, men heller ingen store underskudd. Tipper vi kommer til å gå i null i år, sier Tveter.

Petra Middelthon har siden februar 2019 ledet Elle etter å ha overtatt stillingen til Signy Fardal. Middelthon sier til Kampanje at magasinet satser på digitale flater.

- Er det tøft å skape lønnsomhet i en virksomhet som har vært basert på print?

- Det har vært utfordrende å snu, men vi har omstrukturert rutiner, gjort endringer med personale og investert i løsninger som vi ser gode resultater av, sier Middelthon til Kampanje.

- Hvordan skal dere balanse papir og digital fremover?

- Vi har hatt en stor vekst på digitale flater og ser vi blir stadig sterkere. Vi kommer til å fortsette med å legge mye ressurser i dette framover. Samtidig så ser vi at print har stabilisert seg, og er fornøyde med det, sier Middelthon.

Elle hadde et opplag på 14.049 eksemplarer per utgave i 2018. Det er en reduksjon på nesten 10.000 eksemplarer på to år. I 2016 var opplaget på 23.436. Da ble bladet utgitt av Egmont Publishing.

Magasinet vil fortsette å gi ut 11 utgaver i året, med desember og januar-utgavene slått sammen. Elle har 12 ansatte.

Gå til mediet

Flere saker fra Kampanje

Askeladden-regissør Mikkel Sandemose har regissert reklamefilmene.
Kampanje 21.08.2019
Gro Larsson, Yvonne Aarnes og Pia Styrmo Borghagen starter i nye jobber i reklamebyrået.
Kampanje 21.08.2019
Julie Holst Berntsen, Asle Forsbak og Sara Bjølverud er nye styremedlemmer i MFO.
Kampanje 21.08.2019
- En knallstart, sier Discoverys kommunikasjonsdirektør.
Kampanje 21.08.2019
- Uansett utfall vil de siste dagenes kaotiske og tragikomiske spill blant regjeringspartiene, bli stående som det suverene eksempel på hvordan et samarbeid ikke skal foregå, skriver Terje Svabø.
Kampanje 21.08.2019

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt