AddToAny

Unik demenslandsby tar form

Unik demenslandsby tar form
AKTUELLE PROSJEKTER: Byggingen av Norges første demenslandsby, bo- og behandlingssenteret Carpe Diem i Bærum kommune, er godt i gang.
Av Odd Borgestrand

Kommunen har hentet inspirasjon fra De Hogeweyk demenslandsby i Nederland.

Anlegget vil ha gode uteområder for brukergruppen, og målsettingen er å etablere et bygningskompleks hvor beboerne skal få en best mulig livskvalitet. Det legges opp til to ulike nivåer på omsorgen. 136 av beboerne plasseres i 17 bofelleskap a 8 personer, hvorav 1 bofelleskap er tiltenkt yngre personer med demens. I tillegg blir det 22 sykehjemsplasser for beboere som ikke lenger har utbytte av å delta i et bofellesskap. Anlegget, med en prislapp på 735 millioner kroner, skal også ha plass til 40 dagplasser fordelt på dag, kveld og helg.

Stor oppmerksomhet

- Dette er et pilotprosjekt som vi virkelig har tro på, sier prosjektansvarlig for utbyggingen, Vibeke Schioldborg til Byggfakta. Hun er opprinnelig sivilarkitekt av yrke og har byggherreansvaret i Eiendom i Bærum kommune. Det betyr både utvikling, framdrift og økonomistyring i et unikt prosjekt som har fått stor oppmerksomhet både for omsorgstjenestene og rent byggteknisk. Det er et bredt sammensatt team som holder i trådene i dette prosjektet. Prosjektleder for pleie- og omsorg, Trude Schei, og Vibeke Schioldborg har jobbet tett sammen de siste fem årene for å utvikle det nye konseptet innen demensomsorgen.

Felles

Les mer

Flere saker fra VVS Aktuelt

Her får du NAAFs gode tips til å opprettholde et godt inneklima når hjemmet ditt også blir din arbeidsplass.
VVS Aktuelt 27.03.2020
Administrerende direktør i Comfort-Kjeden lar seg imponere over hvordan kjedens nærmere hundre medlemmer håndterer en ny, og annerledes hverdag.
VVS Aktuelt 27.03.2020
Pipelife Norge har nylig vunnet en stor eksportkontrakt på rørleveranser til et kraftanlegg i Bangladesh, til en verdi av 170 millioner.
VVS Aktuelt 27.03.2020
GK Inneklima er rangert som nummer én i 4 av de 5 tildelte rammekontraktene for å oppgradere byggautomasjonen ved 200 av Statsbyggs eiendommer.
VVS Aktuelt 27.03.2020
For å bidra til styrket likviditet hos entreprenører og andre leverandører har Statsbygg besluttet å fremskynde betaling av fakturaer.
VVS Aktuelt 26.03.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt