AddToAny

- Umulig å drive med sau lenger

- Umulig å drive med sau lenger
Espen Mørch Andersen og samboeren ser seg nødt til å avvikle saueproduksjonen, etter tap av 13 lam og én søye halvveis i sesongen.
Årets beitesesong har vært tung for de to bøndene. Så tung at de nå har besluttet å gi seg helt med saueproduksjonen de er så glad i. Årsaken er økende rovdyrtrykk, og for dem tap av i alt 14 dyr hittil i årets beitesesong.

«Sauen er sanket i dag, og kjørt hjem til lånt beite. Søyene ble meldt inn i går, og de er tatt av bjellene for siste gang!» skriver Mørch Andersen i et innlegg på Facebook-gruppa «Venner av norsk landbruk» 21. juli.

Slutt i september

- Vi gir oss helt som sauebønder nå, etter å ha mistet 14 dyr - 13 lam og ei søye. Vi slapp 99 dyr. Med tanke på at en ulv er kommet inn i flokken, har vi egentlig ikke hatt et så stort tap. Men årets tap kommer etter fem år med nulltap. Når det ikke har vært ulv her, har vi heller ikke hatt tap, forteller Espen Mørch Andersen til Bondebladet.

Sist gang de opplevde et ordentlig rovdyrangrep, var i 2014. Den gang gikk ulv løs på en kvige.

Han og samboeren, Even Norderhaug, holder til i Løten og driver i beiteprioritert område. Men i nærmeste framtid e

Les mer

Flere saker fra Bondebladet

Full av pågangsmot bestemte Maren Moseng Stumlien seg for å bygge nytt melkefjøs. Men beskjeden fra Innovasjon Norge opplevdes som et slag midt i fleisen: Ikke søk i år, potten er tom!
Bondebladet 25.09.2020
Elvia turte ikke sende ut reparatører i Eidskog torsdag kveld. Årsak: Det var mørkt, og aggressive villsvin befant seg i området.
Bondebladet 25.09.2020
Menon Economics har sett på den samfunnsøkonomiske betydningen av elgjakt i Norge. Bare helseeffekten er anslått til minimum en drøy miliard.
Bondebladet 25.09.2020
I løpet av høsten gjennomfører Statistisk sentralbyrå (SSB) en ny landbrukstelling for å kartlegge hvordan det står til med norsk landbruk.
Bondebladet 25.09.2020
Norges Pelsdyralslag frykter mange medlemmer vil måtte gi en stor del av pengene tilbake til staten.
Bondebladet 25.09.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt