AddToAny

- Ukraina trenger norsk handel mer enn noen gang

Kjartan Svaland Tveitnes i Norsk-ukrainsk handelskammer ønsker at norske bedrifter fortsetter å satse på Ukraina.
- Det er en kjent sak at ukrainske menn ikke får forlate landet, men det skal også sies at Ukraina har 300.000 i Forsvaret, og landet har 42 millioner innbyggere, minus de kanskje 5 millioner som har flyktet. Det er altså mange igjen. De trenger å gå på jobb, de trenger inntekter. De prøver å holde butikker i gang, produksjonen i gang, og restaurantene åpne.

- De som kan og har anledning ønsker å levere, sier daglig leder Kjartan Svaland Tveitnes i det norsk-ukrainske handelskammeret (NUCC).

- En grad av normalisering

Da forskere tidligere i vår gjorde en undersøkelse i Ukraina, svarte over halvparten av de spurte at de kjente noen som hadde blitt angrepet av russiske våpen. Så mange som 75 prosent svarte at de mest sannsynlig ville stille som frivillige til å hjelpe krigsofre.

- Resultatene antyder at det å fortsette aggresjonen ikke er produktivt for Russland, og det vil kun lede til flere tapte sivile liv, døde soldater og materielle kostnader på begge sider av konflikten, skriver forskerne i den studien.

- Gitt våre data er det trolig usannsynlig at denne typen kostnader faktisk vil overbevise ukrainerne om å gi opp, skriver de også.

Med dagens krigsbilde nærmer Ukraina seg en s

Les mer

Flere saker fra forskning.no

Pål Molander er ny direktør for vannforskningsinstituttet Niva. - Jeg valgte jobben på grunn av den sentrale rollen den spiller i det grønne skiftet, sier han.
forskning.no 29.06.2022
POPULÆRVITENSKAP: Hvis vi omdanner problemavfall til biokull, så får vi et produkt som både er ufarlig og som kan brukes til å redusere miljøgifter fra forurenset jord.
forskning.no 29.06.2022
Etter tre dagers seilas ankom vi den sørlige delen av Kvitøyrenna, vårt første undersøkelsesområde. På grunn av iskartene fra met.no fra 20.-21.
forskning.no 29.06.2022
Mens åtte av ti italienere mener at klimaendringene er menneskeskapt, er det bare seks av ti nordmenn som mener det samme, viser en EU-studie.
forskning.no 29.06.2022
Av de ulike typer helseproblemer har psykiske lidelser mest negativ innvirkning på skolegangen til ungdom. Det viser en ny FHI-undersøkelse.
forskning.no 29.06.2022

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt