AddToAny

UiO valgte bort norsk e-bokleverandør

UiO valgte bort norsk e-bokleverandør
Bokbasen ville levere norske e-bøker til Universitetet i Oslo, som heller valgte å gå for en britisk leverandør. Direktøren i Bokbasen kaller det hele for trist, mens Språkrådet vurderer å gå i dialog med UiO.
Universitetet i Oslo inngikk nylig en avtale med britiske Ebsco, om levering av e-bøker til universitetsbiblioteket tilknyttet institusjonen.

Nå vurderer Språkrådet å gå i dialog med UiO, mens norske Bokbasen reagerer på at de ikke nådde opp i anbudsprosessen.

- Vi ble diskvalifisert fra konkurransen fordi vi bare leverer e-bøker på ett språk. Når det ene språket er norsk, er det noe som skurrer, sier administrerende direktør i Bokbasen AS, Bente Franck-Sætervoll.

Sammen med de største norske akademiske forlagene, herunder Universitetsforlaget, Cappelen Damm Akademisk, Gyldendal Akademisk og Samlaget, driver Bokbasen AS studieplattformen Allvit.

Via Allvit kan studenter kjøpe og låne akademiske bøker, og konseptet er et resultat som følge av økt satsing på digitalisering i utdanningssektoren.

- Vi opplever også at de ulike utdanningsinstitusjonene har vært svært positive til at det nå kommer et bredt utvalg av digitale utgivelser på norsk, sier Franck-Sætervoll.

Ingen norske titler

I fjor høst la Universitetet i Oslo ut et anbud der målet var å innhente tilbud om e-bøker til universitetsbiblioteket. Ett av kravene i anbudet var at tilbyderne kunne liste opp 40 utvalgte titler på bøker med tilhørende pris. I tillegg skulle tilbyderne melde fra om faktorer som for eksempel administrative prosesser og forlagsrelasjoner.

Bokbasen må gjerne være frustrerte over at forespørselen fra oss i denne omgang ikke adresserte norske e-bøker, men vi får ikke gjort så mye med det. Kjell-Gunnar Linde Thomsen Anskaffelsesrådgiver UiO

- Utfordringen for oss var at ingen av titlene som skulle brukes som eksempler var norske. 34 titler var engelske, mens de rester

Les mer

Flere saker fra Khrono

Christina Eide har vært med på å utvikle ny politikk for Norsk studentorganisasjon. Nå vil hun være med på å sette den ut i live, og stiller derfor til gjenvalg.
Khrono 24.02.2020
I 2019 var det 8062,7 årsverk på statlige universiteter og høgskoler, inkludert Politihøgskolen, som er født i årene fra 1944 til og med 1962, i følge tall fra Norsk senter for forskningsdata (NSD).
Khrono 24.02.2020
Vi jobbar intensivt med å endre haldningane til studentane som når dei kjem hit ofte er hjernevaska med negative haldningar til nynorsk, skriv Vibeke Bjarnø og Mette Elisabeth Nergård.
Khrono 24.02.2020
Nye avtaler gjør at forskere fra Norge kan søke om midler i forskningsrådene i Sveits, Nederland, Sør-Korea og Japan, dersom de deltar i prosjekter som ledes av forskere fra det aktuelle landet, skriver Forskningsrådet.
Khrono 24.02.2020
90 prosent av kandidatene som gikk ut fra Norges handelshøyskole med mastergrad våren 2019 var i relevant jobb 6 måneder etter, viser NHHs arbeidsmarkedsundersøkelse.
Khrono 24.02.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt