AddToAny

UiO blir på Facebook, men tar ny risikovurdering: - Verdien av å være der er fremdeles større

Tross ulempene universitetet ser ved Facebook-bruken, er den «berettigede interessen» for stor til å følge i andre offentlige virksomheters fotspor og slutte med Facebook.
Facebook har vært i hardt vær i det siste, med pågående varslersak, tekniske feil og stadig sterkere politisk motstand.

I september varslet Datatilsynet at de dropper Facebook fordi tilstedeværelse på plattformen gjør at de ikke får ivaretatt personvern på en god nok måte. De oppfatter avtalen mellom dem og Facebook som mangelfull. Siden har også Teknologirådet og Utlendingsdirektoratet (UDI) varslet nedleggelse av sine Facebook-sider. Universitetet i Oslo kommer til å fortsette bruken.

Da Kommunikasjonsforeningen i slutten av september inviterte Rossiné til panelsamtale, trakk hun fram universitetets «berettigede interesse» for å delta i den digitale offentligheten, og fremla at dette veier opp for ulempene ved å være på Facebook.

- Det er veldig forskjell på offentlige aktører - det er ulike roller og kontakt med ulike målgrupper. Et universitet har formidling som kjerneoppgave og naturlig nok et publikum. Det må foretas en interesseavveiing. I vår vurdering har vi først og fremst vektlagt den berettigede interessen av å være tilstede tyngre enn det disse aktørene har gjort, sier UiOs kommunikasjonsdirektør Berit Kolberg Rossiné i en epost til Uniforum..

- Vi har vektlagt den «berettigede interessen» av å kunne kommunisere og være tilgjengelige for målgruppene der de er, som tyngre enn hva Datatilsynet har gjort, og dette er noe vi må se nærmere på i forbindelse med en ny gjennomgang, sier Rossiné.

Hun mener Datatilsynets risikovurdering har kommet mange aktører til gode, deriblant UiO, og sier UiO skal se på risikovurderingen framover.

NRK meldte forrige uke at 21 offentlige etater skal risikovurdere sin Facebook-bruk, og UiOs gjennomgang vil ligne disse.

Verdien er større

- UiO er i sosiale medier fordi formidling er viktig for oss og fordi våre målgrupper befinner seg i denne digitale virkeligheten, sier Rossiné til Uniforum.

- Tilstedeværelse på sosiale plattformer er derfor viktig for UiO, på lik linje med andre offentlige og private aktører i et digitalt samfunn. Samtidig er det

Les mer

Flere saker fra Uniforum

En ny PET/SPECT-CT-skanner er på plass på Det medisinske fakultet ved UiO. Nå er håpet at den kan forkorte tiden det tar å utvikle medisiner.
Uniforum 26.11.2021
Akademikerne har medlemmer på alle UiOs fakulteter. De tre høyeste opprykkene i de lokale lønnsforhandlingene gikk likevel til samme institutt. Hvorfor det?
Uniforum 24.11.2021
- Om forskingsetikken blir rettsleggjort, er det til hinder for at me får diskutert forskingsetikken ordentleg. Det sa jusprofessor Ole Andreas Rognstad ved UiO i ein debatt i Vitskapsakademiet i går.
Uniforum 23.11.2021
Regjeringa skrinlegg forslaget om å heve den alminnelege aldersgrensa i staten frå 70 til 72 år.
Uniforum 22.11.2021
Mens mannlige førsteamanuenser på Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet ved UiO bruker ca. 35 prosent av arbeidstiden på forskning, bruker kvinnene på samme nivå kun 24 prosent av arbeidstiden sin på forskning.
Uniforum 22.11.2021

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt