AddToAny

UiB-student smittet av korona - hele faddergruppen satt i karantene

UiB-student smittet av korona - hele faddergruppen satt i karantene
Studenten i Bergen som har testet positivt på korona har deltatt på fadderarrangementer. Men faddergruppen har overholdt smittevernsreglene, opplyser Universitetet i Bergen.
I en pressemelding skriver Universitetet i Bergen (UiB) at de har fått informasjon om at én student har testet positivt på covid-19. Studenten er satt i isolasjon. Nærkontakter og faddergruppen studenten har deltatt i er varslet og satt i karantene med umiddelbar virkning, melder universitetet.

Bergen kommune er varslet og samarbeider med UiB om smittesporing og oppfølging.

Det dreier seg om en student ved fakultet for Det samfunnsvitskaplege fakultet, sier Oddrun Samdal, viserektor for utdanning ved UiB.

Hun sier at studenten har deltatt på fadderarrangementer blant annet i Nygårdsparken, men har fått stadfestet at den aktuelle faddergruppen har overholdt gjeldende smittevernsregler og heller ikke blandet seg med andre faddergrupper.

- Vi ønsker at studiestarten skal vere trygg og god. Når slikt skjer, er det en viktig påminner til oss alle om at det er smitte i samfunnet nå, og om hvor viktig det er at vi følger de gjeldene råd og retningslinjer om blant annet avstand og håndvask, sier hun ifølge pressemeldingen.

Ved studiestart ved UiB er studentene delt opp i mindre grupper for å forebygge smittespredning. Under fadderuken er studentene delt inn i mindre grupper på 25-30 personer.

NTNU-fadder smittet

Samtidig melder Adressavisen at en NTNU-student er smittet av korona. Det er en student i et av de mange fadderutvalgene ved NTNUs Fakultetet for samfunns- og utdanningsvitenskap, bekrefter konstituert dekan Tine Arntzen Hestbek til Adresseavisen.

Vedkommende som er smittet er satt i isolasjon og resten av fadderutvalget ble satt i karantene, opplyser Hestbek.

Det var i helgen at studenten fikk påvist smitte, altså før fadderuka startet.

Image-text:

Studenten skal ha deltatt på fadderarrangementer blant annet i Nydalsparken. Foto: Odd Roar Aalborg

Gå til mediet

Flere saker fra Forskerforum

Mannen som fikk sparken på grunn av bilder han tok av kvinnelige studenter, vurderer å gå til sak mot Universitetet i Bergen.
Forskerforum 24.09.2020
Gunnar Yttri skal ta HVL fra høyskole til universitet. Gunnar Yttri (53) blir ny rektor ved Høgskulen på Vestlandet, skriver høyskolen i en pressemelding. Det vedtok høyskolens styre torsdag.
Forskerforum 24.09.2020
Forskere blir fast ansatt på eksterne midler. Deretter får de varsel om oppsigelse i posten.
Forskerforum 24.09.2020
Den «rasistiske» Carl von Linné-benken skal ikke skal flyttes, har Naturhistorisk museum bestemt.
Forskerforum 23.09.2020
På et halvt år er antallet som er tatt i juks på norske høyskoler og universiteter, økt med nesten 50 prosent.
Forskerforum 23.09.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt