AddToAny

Uføre kan miste 50.000 i alderspensjon: - Rart at KrF kan være med på et slikt forslag

- Dette viser bare hvem som må betale for at vi har fått en flertallsregjering, sier Lise Christoffersen (Ap). Regjeringen foreslår å fjerne tillegget som skal skjerme uføre for levealdersjusteringen i alderspensjonen.
Skjermingstillegget kompenserer uføre, som ikke kan øke sin alderspensjon ved å jobbe lenger slik yrkesaktive kan.

Overrasket over omkamp

Stortingsrepresentant Lise Christoffersen (Ap) reagerer kraftig på at regjeringen nå tar omkamp på en sak de tapte i Stortinget i juni 2014.

Da forsøkte mindretallsregjeringen til Høyre og Fremskrittspartiet å gjøre det samme, på bakgrunn av Sundvolden-erklæringen. Nå er det en flertallsregjering som styrer. Det tolker Lise Christoffersen slik at Venstre og KrF nå har snudd og støtter endringen.

- Denne skjermingen er begrunnet i at uføre ikke har den samme muligheten som de som er i jobb til å tilpasse seg levealdersjusteringen. Det er jo bare rett og rimelig at de har den skjermingen så lenge ikke er i stand til å arbeide. Det er ikke noe de har valgt. Vi andre kan velge å stå i

Les mer

Flere saker fra Fagbladet

Forfatter Linn Stalsberg mener deler av samfunnet bør unntas profittenkning og synes fagbevegelsen bør være mer kritisk til retningen samfunnet tar. Hva tenker du når du hører ordet nyliberalisme? Usikker?
Fagbladet 22.10.2019
Høyre skal ha forsøkt å få Rødt med på en avtale for å sikre seg støtte til partiets ordførerkandidat i Oslo Høyres gruppeleder i bystyret Eirik Lae Solberg tilbød Rødt å lede to komiteer i bytte mot deres støtte til ordførerkandidat Saida Begum,
Fagbladet 22.10.2019
Lørdag 26. oktober arrangeres halvdagsseminaret «100 år med åttetimersdagen - hva nå?» i Oslo. Så tror kanskje mange at 6-timersdagen kreves innført dagen etter? Men så enkelt er det nok ikke.
Fagbladet 21.10.2019
Norge havner på sjetteplass i en måling over land med de beste pensjonssystemene i verden. Nederland og Danmark topper listen.
Fagbladet 21.10.2019
- Det er viktig for oss å støtte opp om humanitært arbeid, sier Mette Nord, leder i Fagforbundet. Årets TV-aksjon går til hjelpeorganisasjonen Care. De jobber for å skape et bedre liv for kvinner i noen av verdens mest sårbare områder.
Fagbladet 18.10.2019

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt