AddToAny

Uansett når barnet ditt blir født, bør ikke tiden du ligger på sykehuset tas fra permisjonstiden din

Nye regler skal gi mor og far ekstra tid med et prematurt barn, men reglene er ikke bra nok. Hjelpepleier
1. juli kom det nye regler for barn som er født for tidlig og foreldrenes permisjon. Dette er regler som har vært savnet av mange, og det er flott at vi endelig har fått det på plass.

Regelendringen gjør at foreldre med barn som er født senest ved utgangen av svangerskapets uke 32 fra 1. juli 2019, får utvidet foreldrepengeperioden. Det betyr at stønadsperioden blir utvidet med det antallet uker og dager som går fra faktisk fødselsdato til beregnet termindato når fødselen skjer før svangerskapsuke 33.

Disse endringene er blitt gjort slik at mor og far skal få ekstra tid med et barn som er født for tidlig. Disse barna trenger i de fleste tilfeller mer oppfølging, og de må kanskje ligge lenger på sykehuset.

Ikke bra nok

Premature barn er ofte

Les mer

Flere saker fra Fagbladet

Folk som bor langt unna bankfilialer og som i dag bruker landpostbudene som bank rammes spesielt hardt av at DNB har sagt opp avtalen med Posten Norge. Fra nyttår vil ikke Posten klare oppfylle forpliktelsene om å levere banktjenester.
Fagbladet 20.02.2020
Pensjonister har de samme utgiftene som alle andre. Hvorfor skal ikke vi få ta del i lønnsutviklingen på lik linje? Leder for Fagforbundet Fredrikstad pensjonister og uføre
Fagbladet 20.02.2020
Som tusenvis av oss andre, logget Anders Strand seg på Facebook i en pause på jobben. At den unge helsearbeideren fulgte med på oppdateringene kan ha reddet livet til en mann han ikke kjente.
Fagbladet 20.02.2020
LOs organisasjonskomité har vedtatt at de tidligere medlemmene i Postkom Finans hører til hos Fagforbundet og ikke Handel og Kontor.
Fagbladet 20.02.2020
Forbundet Handel og Kontor har gått i bresjen for å stille spesifikke klimakrav i tariffavtalene, og ønsker å få de andre forbundene med seg. Det må partene vurdere i fellesskap, sier LO.
Fagbladet 20.02.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt