AddToAny

To typer tankesett - og hvorfor det ene er bedre enn det andre

De fleste av oss er kjent med det at det er viktig å ha tro på seg selv og sine egne evner for å ta fatt på en utfordring. Men hva er det som påvirker om vi virkelig tror at vi kan klare det?
Naturlig nok vil sjansen for at man lykkes med noe være større dersom man har gjort det samme eller noe lignende tidligere. Det finnes derimot en annen veldig viktig faktor som påvirker dette: Hvorvidt du tror på at dine evner, talenter og egenskaper er noe du kan påvirke, utvikle og forbedre, eller om dette er medfødt, fastlåst og vanskelig å skulle gjøre noe med.

Dette har nemlig temmelig stor betydning for våre prestasjoner. Forskning viser at å ha et såkalt dynamisk tankesett i stedet for et statisk tankesett, har større betydning for prestasjoner enn talent og intelligens i seg selv, slik du mener du har det i deg.

Forskningen jeg viser til har for det meste tatt for se

Les mer

Flere saker fra Politiforum

Kjell Eirik Mortensen overtar etter Tor Tanke Holm. Politihøgskolen (PHS) ansatt ny assisterende rektor, skriver skolen i en pressemelding.
Politiforum 05.10.2022
I motsetning til forfatternes klokketro på at det er én pedagogisk vei som bidrar til økt læring i politiet, finner ikke vi at det er én oppskrift på læring i politiet.
Politiforum 04.10.2022
Dette er politimester Ole B. Sæveruds redegjørelse i hundesaken.
Politiforum 03.10.2022
En spørreundersøkelse om vold mot politiet gjennomført av Politiforum i 2021, tegnet et dystert bilde av hverdagen for politiansatte.
Politiforum 03.10.2022
AV: TRYGVE MØLLEBAKKEN TIDLIGERE LENSMANN I MÅLSELV
Politiforum 03.10.2022

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt