AddToAny

TV-aksjonen: Vipps kan ikke ringe på døra di

UTSYN: Til tross for vipps, smarttelefonere og et stadig mer digitalisert samfunn: den gode gamle bøssebæreren som ringer på døra di er helt avgjørenden for TV-aksjonen.
Til tross for kritikk mot TV-aksjonen deltar hvert år rundt 100 000 frivillige nordmenn som bøssebærere.

I mange år var jeg bøssebærer på tv-aksjonen. Leger uten Grenser, Redd Barna, Flyktninghjelpen - jeg har gått for en haug av dem. Plomberte plastbøtter med håndtak og årets klistremerke på; det gjaldt å pugge noen fraser om hva du skulle si når døren gikk opp - og så var det bare å håpe på at man ikke blandet Ghana med Gaza eller fikk mer inngående spørsmål om hvordan pengene skulle brukes.

Men etterhvert gikk jeg lei, jeg syntes jeg gikk og gikk uten at det ble penger i bøssa. For hvem er egentlig hjemme en søndag ettermiddag i oktober?

Jo, det er fyllesjuke studenter som åpner med partyrufs i håret og sier hæ?

Og det er gamle mennesker som bruker 20 minutter på å åpne døren, ti minutter på å forstå hvem du er, og så enda 20 minutter for å finne frem ti kroner i lommeboken.

Men for det meste gikk det slik; Ding dang! Ingen hjemme. Ding dong! Ingen hjemme der heller. Kan dette være smart innsamling?

Og nå me

Les mer

Flere saker fra Bistandsaktuelt

I 27 år har Ken Opprann fotografert mennesker i over 90 land. Boken «Fem hundre sekunder fra solen» viser et utvalg av Oppranns bilder. De gir uttrykk for ulike menneskers hat, håp, gleder og sorger.
Bistandsaktuelt 21.11.2019
GLOBALE STEMMER: 19. desember 2018 brøt det ut fredelige, spontane protester samtidig i byer rundt om i Sudan. Etter bare fire måneder klarte de modige demonstrantene å styrte Omar al-Bashirs despotiske regime, som hadde styrt landet I 30 år.
Bistandsaktuelt 21.11.2019
For den 38 år gamle forfatteren Karina Sainz Borgo var det ekstremt smertefullt å skrive debutromanen Det ble natt i Caracas. Den er skrevet i dyp sinne over situasjonen i Venezuela.
Bistandsaktuelt 21.11.2019
Marius Rohdin Karlsen er ny seniorrådgiver på inkludering av personer med funksjonsnedsettelser i seksjon for barns rettigheter i Redd Barna.
Bistandsaktuelt 20.11.2019
Et halvt århundre har gått siden det norske oljeeventyret startet, og hva er vel mer naturlig enn en bok om Statoil/Equinor - selve navet i det som er blitt nasjonens fremste pengemaskin.
Bistandsaktuelt 20.11.2019

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt