AddToAny

TV-aksjonen: Vipps kan ikke ringe på døra di

UTSYN: Til tross for vipps, smarttelefonere og et stadig mer digitalisert samfunn: den gode gamle bøssebæreren som ringer på døra di er helt avgjørenden for TV-aksjonen.
Til tross for kritikk mot TV-aksjonen deltar hvert år rundt 100 000 frivillige nordmenn som bøssebærere.

I mange år var jeg bøssebærer på tv-aksjonen. Leger uten Grenser, Redd Barna, Flyktninghjelpen - jeg har gått for en haug av dem. Plomberte plastbøtter med håndtak og årets klistremerke på; det gjaldt å pugge noen fraser om hva du skulle si når døren gikk opp - og så var det bare å håpe på at man ikke blandet Ghana med Gaza eller fikk mer inngående spørsmål om hvordan pengene skulle brukes.

Men etterhvert gikk jeg lei, jeg syntes jeg gikk og gikk uten at det ble penger i bøssa. For hvem er egentlig hjemme en søndag ettermiddag i oktober?

Jo, det er fyllesjuke studenter som åpner med partyrufs i håret og sier hæ?

Og det er gamle mennesker som bruker 20 minutter på å åpne døren, ti minutter på å forstå hvem du er, og så enda 20 minutter for å finne frem ti kroner i lommeboken.

Men for det meste gikk det slik; Ding dang! Ingen hjemme. Ding dong! Ingen hjemme der heller. Kan dette være smart innsamling?

Og nå me

Les mer

Flere saker fra Bistandsaktuelt

Fram til 2016 livnærte Yeison og lillebroren Brayan seg som raspachines; kokaplukkere. Så kom fredsavtalen som knuste levebrødet deres. Løsningen ble en pizzeria i hovedstaden Bogotá, og etter en tid blomstret forretningene.
Bistandsaktuelt 04.08.2020
To kvinner som mistet sine barn etter behandling ved et ernæringssenter i Uganda får nå erstatning. Det skjer etter at mødrenes via advokater har inngått et forlik med en ung amerikansk misjonær som ledet senteret.
Bistandsaktuelt 03.08.2020
Norges ambassade i Angola fulgte ikke EØS-regelverket for anbud da den inngikk en konsulentkontrakt på 20,5 millioner kroner. EFTA-domstolen gir medhold til norsk konsulentfirma som mener EU-direktivet skal gjelde for norske ambassader.
Bistandsaktuelt 03.08.2020
FNs organisasjoner har de siste årene brukt mindre penger på innkjøp av varer og tjenester fra Norge.
Bistandsaktuelt 31.07.2020
Visste du at et norsk spebarn har utsikter til å leve 22 år lenger enn et spebarn i Afrika? Eller at det finnes 18 ganger så mange sykepleiere og jordmødre i Norge sammenlignet med et afrikansk land?
Bistandsaktuelt 30.07.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt