AddToAny

TV 2s Rano Tahseen drev Skandinavias største Bieber-blogg: - Det var slik jeg fikk jobb i mediebransjen

Mener mediehusene maÌ bli flinkere til å reflektere rundt egne vurderinger.
I spalten Morgenrutinen stiller Journalisten de samme spørsmaÌlene til en rekke personer som er tett paÌ mediebransjen.

Rano Tahseen (26) er journalist for TV 2 i Bergen, og verifiserer i prosjektet Faktisk verifiserbar.

Her kan du lese flere Morgenrutinen.

- Kaffe eller te?

- Te, definitivt. Jeg er jo tross alt kurder. Men jeg er ogsaÌ fornøyd hvis jeg faÌr energidrikk, selv om det ofte faÌr meg til aÌ føle meg som en svett gamer.

- Hva har du paÌ nattbordet?

- Kjedelig, men mobil, nesespray og lader.

- NaÌr om morgenen starter hodet aÌ tenke jobb, og hvilke medier maÌ du innom?

- Min «FOMO»-hjerne tenker nok paÌ jobb døgnet rundt. Ofte kan jeg vaÌkne midt paÌ natten av pushvarsler, og tro meg, det er mange av dem paÌ min telefon. Jeg vet ikke hva det er med breaking news, men det gir meg puls, adrenalin og konkurranseinstinkt, til min samboers fortvilelse. Ingen medier nevnt - ingen glemt.

- Hvilken overskrift skulle du ønske du saÌ paÌ trykk i dag?

- «Krigen i Ukraina er over», eller «NaÌ kan all kreft kureres».

- Hva er ditt beste tips for aÌ finne gode saker?

- Mitt beste tips er aÌ notere ned alle ideer man kommer paÌ underveis i hverdagen. Overhørt noe paÌ bussen eller tenkt paÌ noe bra i dusjen? Skriv det ned. Ellers kommer de beste sakene av gode diskusjoner med kolleger. Sosiale medier er heller ikke feil plass aÌ lete. Der finner man mye gull (og drit).

- Hva er den tynneste saken du noen gang har laget, og hvorfor ble den likevel publisert?

- En av de tynneste sakene maÌ definitivt være da jeg intervjuet rapper G-Eazy, og landet på vinkelen: «G-Eazy i Norge: - Lager kjempegode vafler og er god til aÌ ha sex». Det begynner heldigvis aÌ bli et par aÌr siden.

- Om du kunne velge hvem som helst, hvem har du mest lyst til aÌ intervjue ansikt til ansikt, og hvorfor?

- Flaut aÌ si det, men jeg tror kanskje det maÌtte være Justin Bieber. En fun fact om meg er at jeg stod bak Skandinavias største Justin Bieber-blogg i sin tid. Det var slik jeg fikk jobb i mediebransjen. SaÌ jeg kan vel paÌ en maÌte takke Bieber for at jeg har jobb som journalist den dag i dag.

- Men fra spøk til alvor: Det maÌtte være den kurdisk/danske forfatteren Sara Omar. For en forfatter, og for en sterk og viktig historie hun har.

- Hva er din viktigste egenskap som journalist, og hvordan bruker du den?

- De viktigste egenskapene maÌ være evnen til aÌ bygge kildenettverk, være god med folk og hele tiden være paÌ. Og ikke minst søke kunnskap og kompetanse i alle mulige felt.

- Hva er det gøyeste eller rareste du har opplevd i jobben?

- Det var en gang da vi rykket ut minst ti team til en flyplass paÌ Østlandet fordi vi fikk nyss om at en av verdens største kjendiser skulle komme til Norge. Vi satt og ventet over tolv timer paÌ at dette privatflyet skulle ankomme Norge, og var klare til baÌde aÌ sende pushvarsel og gaÌ live. Spoiler: Det kom aldri noen kjendis. Tidenes antiklimaks.

- Hvilket journalistisk arbeid inspirerte deg sist, og hvorfor?

- Mine favoritter kommer alltid til aÌ være VG sin Tindersvindler og Dagens Næringsliv sin Tidal- avsløring. Det er saÌ imponerende kvalitetsjournalistikk. Og saÌ maÌ jeg selvfølgelig skyte inn TV 2 sin Reality Check.

- Hva er den største utfordringen akkurat naÌ, for mediebransjen generelt og der du jobber?

- Den største utfordringen vaÌr er definitivt aÌ naÌ ut til yngre mennesker. Det er vanskelig aÌ faÌ unge folk inn paÌ sakene vi lager, til tross for svært god journalistikk. Her tror jeg løsningen er aÌ oppsøke yngre paÌ deres plattformer og lage journalistikk som interesserer unge.

- Hva kan journalister og mediehus gjøre for aÌ bedre tilliten til de redaksjonelle mediene?

- Mediehusene maÌ bli flinkere til aÌ forklare hvordan vi har løst ulike saker og hvorfor vi tar ulike vurderinger. Jeg har troen paÌ at tilliten blant befolkningen øker dersom vi er mer aÌpen om hvordan vi jobber. Derfor er jeg glad i podkasten «Tut og mediekjør», som bidrar til mer aÌpenhet og refleksjon rundt etiske vurderinger og fremgangsmaÌte.

- Hvilket bilde eller video fikk deg sist til aÌ stoppe opp?

- Svaret maÌ nok være alle bildene og videoene vi verifiserer i Faktisk verifiserbar-prosjektet. Det viser en brutal verden kun faÌ timer unna oss.

- NaÌr logger du av for kvelden?

- En god soldat sover naÌr han kan. Er det ikke det de sier?

Image-text:

TV 2-journalist Rano Tahseen sier at de beste ideene kommer fra diskusjoner med kolleger.

Foto: Privat

Les mer

Flere saker fra Journalisten

Konspirasjonsteoretikeren Alex Jones må betale ytterligere 45 millioner dollar i erstatning til foreldrene til en gutt som ble drept i en skoleskyting.
Journalisten 06.08.2022
Overrasket med kavalkade i sin siste sending. NRKs Carina Olset gjennomførte sin siste sending for statskanalen torsdag kveld, da hun ledet direktesending fra landsskytterstevnet.
Journalisten 05.08.2022
105 aviser og tidsskrifter. Denne oversikten oppdateres løpende Amedia er landets nest største mediekonsern, etter Schibsted, målt i omsetning.
Journalisten 05.08.2022
- Jeg er sikker på at Stein Gauslaa hadde satt stor pris på at vi nå får til å etablere en debattscene for samtaler om ytringsfrihet, medier og politikk her på huset, sier sjefredaktør Katrine Lia.
Journalisten 05.08.2022
- Journalister har ingen unnskyldning for å ikke nevne dette.
Journalisten 05.08.2022

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt