AddToAny

TV 2 ruller ut storstilt reklamekampanje: - Det gjelder å finne noen du kan stole på

Samarbeider med Anorak og Einarfilm på kampanjen.
I kveld går TV 2 på lufta med en helt ny reklamekampanje som skal løfte frem TV 2s rolle som en vesentlig og pålitelig nyhetsformidler. Sentralt i kampanjen står en 90 sekunder lang reklamefilm med TV 2-reporter Kadafi Zaman, der budskapet er at «det er vel med nyheter som med mennesker, det gjelder å finne noen du kan stole på».

Kampanjen er utviklet av reklamebyrået Anorak i samarbeid med TV 2s nyhets- og profilavdeling. Filmen er produsert av Einar film og regissert av Thea Hvistendal, som blant annet står bak Karpes «Adjø Montebello».

Nyhestredaktør Karianne Solbrække forteller at de denne gangen har valgt å ha nyheter som kategori som innfallsvinkel.

- Dette er en profilkampanje som løfter frem TV 2s rolle som en troverdig nyhetsformidler, men den handler ikke bare om oss. Vi mener at i en stadig mer uoversiktlig verden med en evig strøm av informasjon, konspirasjonsteorier, «fake news», og det faktum at alle kan nå ut med sitt budskap i løpet av få sekunder, så spiller sannferdige nyheter i redaktørstyrte medier en stadig viktigere rolle. Vi ønsker en bevisstgjøring hos folk på at redaktørstyrte medier og mediehus skal være et univers du kan stole på, sier Solbrække til Kampanje.

- Vanskelig å måle

- Hvordan skal dere måle om kampanjen er vellykket?

- Det er kanskje vanskelig å måle, men målet vårt er å bevisstgjøre nyhetskonsumentene på den rollen vi har og at nordmenn skal ha et bevisst forhold til hvor de leser nyheter, om det er hos TV 2 eller andre medier. Det handler ikke primært om at vi skal skuffe inn seere og lesere til TV 2, det handler om bevisstgjøring rundt hele sjangeren.

- Er det gunstig eller lite gunstig for dere at folk fortsatt har VGs sak om dansevideoen med Trond Giske friskt i minne?

- Jeg tror at når media gjør feil, så vil man på kort sikt straffes av det omdømmemessig. Det at VG har gått en runde hvor de har rettet opp og beklaget, noe TV 2 også gjør når vi gjør er feil, er noe av nøkkelen til å være en seriøs nyhetsformidler. Man må gjøre opp for seg. Samtidig er det også en trygghet i at mediene dekker hverandre. Det er grunnen til at man kan stole på at dette er en jobb vi tar på alvor.

Konkurrentene bruker humor

TV 2s reklamekampanje skiller seg fra de nyeste reklamekampanjene til VG og Dagbladet, som spiller mer på humor. I VGs kampanje fra i fjor, velger Bergen å løsrive seg fra resten av Norge - bokstavelig talt - og i Dagbladets kampanje blir Petter Pilgaards frieri avbrutt av et pushvarsel fra Dagbladet om at han har fridd til Vendela Kirsebom.

TV 2 har på sin side helt bevisst holdt seg unna humor som virkemiddel, forteller nyhetsredaktøren.

- Er den verden vi lever i nå for alvorlig til å spøkes med?

- Nei, absolutt ikke. Vi har veldig sansen for kampanjene til både Dagbladet og VG og synes de er veldig «spot on». TV 2 Nyhetene er først og fremst opptatt av å være relevante for folk flest over hele landet. Det er kjernen i journalistikken vår. Denne kampanjen tar et skritt til siden. Det var viktig for oss nå å ta for oss et tidsbilde, sier Solbrække.

- Hvor mye penger bruker dere på kampanjen?

- Den koster en del penger, for det er jo en omfattende produksjon og vi kjører den ut på tv fra i kveld, og det kommer eksterne uttak på boards og sosiale medier. Historisk sett har vi lagd en del av disse profilfilmene internt, men akkurat denne gangen ville vi teste ut eksterne produsenter som ser oss litt fra utsiden.

Se filmen her:

Image-text:

Skiller seg fra konkurrentene:

Mens konkurrentene bruker humor, er TV 2s nye reklamekampanje blodig alvor. Se filmen lenger ned i saken.

Gå til mediet

Flere saker fra Kampanje

- Utformingen av innslaget kan reise noen problemstillinger, sier Medietilsynet.
Kampanje 17.01.2020
Samtidig bruker Dentsu-sjefen anledningen til å stokke om på organisasjonen.
Kampanje 17.01.2020
- Argumentet om at man ikke visste holder nok ikke den dagen myndighetene banker på døren, skriver Bjarte Humborstad i Oslo Technology Consulting.
Kampanje 17.01.2020
Atyp-sjefen heter performance-topp og tidligere Publicis-partner.
Kampanje 17.01.2020
Snøhetta har fått i oppdrag å utarbeide et nytt visuelt uttrykk for Wikipedia-eier Wikimedia.
Kampanje 17.01.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt