AddToAny

Turnusarbeidere i lokalpolitikken taper lønn

Turnusarbeidere i lokalpolitikken taper lønn
Lokalpolitiker og sykepleier Tanja Vatnås får ikke dekket alt hun mister i arbeidsinntekt når hun må ta seg fri for å gå på de politiske møtene som vervet krever. Forrige møte tapte hun 1620 kroner på.
Sykepleier Tanja Vatnås er lokalpolitiker for Fremskrittspartiet i Drammen kommune og sitter i hovedutvalget for helse, sosial og omsorg. Hun reagerer på at kommunen ikke dekker alt det hun taper i lønn når hun må ta seg fri en hel vakt for å komme på møter i hovedutvalget om dagen eller i kommunestyret om kvelden.

«Jeg må si jeg er forundret over flertallet i det nye kommunestyret. Alle som jobber «normale» arbeidstider får dekket tapt arbeidsfortjeneste. Jobber du derimot turnus, får du ikke dekket dette. Flertallet mener åpenbart at det ikke er et problem å gå rett fra nattevakt til dagmøter. Eller å måtte ta fri en hel kveldsvakt for å få kompensert halve vakta», skriver hun på Facebook-siden sin.

Tapte 1620 kroner

Sykepleien ringer henne opp for å høre mer.

Hun forteller at kom inn i folkevalgt verv i fjor. Det var ikke før i år at hun oppdaget hvordan kommunens regelverk for godtgjøringsordninger for folkevalgte slo ut i forhold til turnusarbeidere.

- Jeg har en rein nattestilling og har rett til ulønna permisjon til politisk aktivitet. Når jeg skal på dagmøter, klarer jeg ikke å gå på dem etter ei natt på vakt, så jeg søkte meg fri fra hele vakta, slik at arbeidsgiver kunne få tak i vikar for meg. Når jeg så skulle søke kommunen om refusjon for tapt arbeidsinntekt, slik reglene sier

Les mer

Flere saker fra Sykepleien

Tina Hillesland (t.h.) og Marianne Lund har begge meldt seg som intensivsykepleiere. Men de avventer, av ulike grunner.
Sykepleien 30.03.2020
Universitetet i Oslo vurderer å legge ned det sykepleievitenskapelige miljøet. En svekket sykepleieforskning vil koste betydelig mer på lengre sikt enn besparelsene på kort sikt.
Sykepleien 30.03.2020
- Ikke nødvendig, mener instituttleder ved Helsam, Terje P. Hagen.
Sykepleien 30.03.2020
Tidlig diagnose og bedre behandling fører til at flere kvinner overlever brystkreft. Det er viktig med kunnskap om hvordan de mestrer livet etter kreftbehandlingen.
Sykepleien 30.03.2020
I krisetider er det lett å miste hodet. Norge er plutselig helt avhengig av leger og sykepleiere som trosser risiko og trår til der det trenges mest. Deres innsats vil redde mange, men betyr det at også alle prinsippene nå skal kastes over bord?
Sykepleien 30.03.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt