AddToAny

Trond Sundnes (46) er ny konsernsjef i NHST Media Group

Trond Sundnes (46) er ny konsernsjef i NHST Media Group
- Jeg gleder meg veldig til å ta fatt på denne nye rollen, sier Sundnes.
Styret i NHST Media Group har ansatt Trond Sundnes (46) som ny konsernsjef. Han tar over etter Hege Yli Melhus Ask som takket for seg i jobben i NHST etter bare to år i oktober.

- Jeg gleder meg veldig til å ta fatt på denne nye rollen. Og jeg vet hva jeg går til: dyktige kolleger, ekstremt sterke merkevarer og et ønske om vekst fremover. Så jeg ser frem til å komme i gang, sier Trond Sundnes i en melding fra NHST-konsernet.

Startet i DN-redaksjonen

Jakten på ny konsernsjef i NHST, som blant annet gir ut avisen Dagens Næringsliv og flere andre internasjonale publikasjoner, endte dermed opp med et internt opprykk. Sundnes kommer fra stillingen som konserndirektør for NHST Global Publications, men startet i DNs finansredaksjon i 2007. Senere har han hatt ulike redaksjonelle roller før han i 2015 bygde opp DNs utviklingsavdeling. I 2018 tok han over som leder for NHSTs nisjepublikasjoner i Norge og utlandet.

- Du kom til DN i 2007, tenkte du da at du en gang skulle sitte helt på toppen?

- Nei, det tenkte jeg ikke på da. Da jeg gikk inn døren i DN hadde jeg jobbet mange år i VG følte det var å begynne litt på scratch igjen og at det var litt skummelt å sette seg ned i en finansredaksjon, sier den nye konsernsjefen i DN til Kampanje.

Blir styreleder i DN

Som ny konsernsjef går Trond Sundnes også inn som styreleder i Dagens Næringsliv, og vil i den nye rollen jobbe for å videreutvikle samarbeid og synergier innad i konsernet.

- Og nå blir du også styreleder i DN. Hvordan blir det å være styrelederen til din gamle sjef, Amund Djuve?

- Det var et godt spørsmål og det er jo riktig. Amund og jeg har jobbet tett og godt sammen i mange år så det tror jeg går veldig fint. Vi skal bare lære oss å jobbe sammen på en ny måte, sier Sundnes.

Det er altså noen måneder siden Hege Yli Melhus Ask annonserte sin avgang i oktober i fjor. Sundnes sier det har vært «en lang og grundig prosess» i styret og frem til kunngjøringen av ny sjef.

- Det har gitt meg veldig god tid til å kunne finne ut om dette er noe jeg har hatt lyst til å gjøre, så da jeg fikk spørsmålet, var det ikke vanskelig å si ja.

Et rekrutteringsbyrå har også vært inne i prosessen med å finne den nye sjefen.

- Trond har vært sentral og svært viktig i den digitale omstillingen vår, først i DN og så i Global, de siste årene. Styret er imponert over det han har fått til å skje med både utvikling av forretningsmodeller, vekst, digital omstilling og produktutvikling. At han også har en bred journalistisk bakgrunn gjør styret trygg på at han er den riktige til å ta denne rollen. Vi synes det er spesielt hyggelig at vi har kunnet rekruttere til denne stillingen internt, sier styreleder i NHST Media Group, Anette S. Olsen.

Sundnes tar over som sjef på en tid der NHST som alle andre mediekonsern har vært gjennom en krise, i første omgang i reklamemarkedet. Omsetningen i 2020 falt med snaue ti prosent i fjor sammenlignet med 2019.

- Tar du over på et tidspunkt hvor det er ekstra tungt?

- Vi har fått til mye i mediedivisjonen den siste tiden og gjort betydelig på kostnadssiden og går du tilbake til forrige kvartal så er vi faktisk i en bedre posisjon. Vi vokser og har rekordstore 92.000 i opplag og har digital vekst på abonnement. Jeg synes vi har vært flinke til å balansere kostnadene opp mot inntektene, sier han.

Møter sterk konkurranse

Det har aldri har vært tettere mellom konkurrentene på markedet for økonomi- og finansnyheter med et sterkt voksende E24, Trygve Hegnars Finansavisen og nykommere som Dagbladets Børsen og FinanWatch.

- Hva blir DNs posisjon her?

- Jeg tenker DNs posisjon er å være den aller viktigste næringslivsavisen og publikasjonen i Norge, og fra tiden min som journalist husker jeg at sterk konkurranse er noe som gjør deg bedre, sier han.

Sundnes har to ganger vunnet prisen for årets største gravende avsløring i Norge, Skup-prisen. Han har tidligere jobbet i VG, Vårt Land og Vikebladet-Vestposten.

SaaS-selskapene Mynewsdesk og Mention Solutions vil fortsatt rapportere til finansdirektør Baard Haugen som styreleder i begge selskaper. Haugen vil i denne rollen rapportere direkte til styret i NHST Media Group.

Image-text:

Får toppjobben:

Trond Sundnes får toppjobben i NHST. Han kommer fra stillingen som konserndirektør for NHST Global Publications, og har jobbet i ulike roller i konsernet siden 2007.

Gå til mediet

Flere saker fra Kampanje

- Nærmere hundre tomter i og utenfor Oslo er undersøkt og vurdert. Vi er trygge på at dette er det beste valget, sier styreleder i NRK.
Kampanje 18.05.2021
74.000 færre seere så NRKs id-sending i år.
Kampanje 18.05.2021
Senterpartiet går til valg på å legge NRK ved Grorud stasjon.
Kampanje 18.05.2021
Rema 1000-sjefen går på dagen «etter intern uenighet.»
Kampanje 18.05.2021
Elon Musk faller på rangeringen over verdens rikeste og ligger nå på en tredjeplass.
Kampanje 18.05.2021

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt