AddToAny

Trine Lise Sundnes vil jobbe for HK-medlemmenes viktigste saker

Den tidligere HK-lederen lover å jobbe for retten til hele stillinger og faste ansettelser når hun tar fatt som stortingsrepresentant.
- Jeg klyper meg i armen.

Trine Lise Sundnes er sliten, men lykkelig, etter stortingsvalget. Hun var Oslo Arbeiderpartis fjerde stortingskandidat, og kunne i går kveld slå fast at hun har fått et sete i nasjonalforsamlingen.

Sundnes var leder i Handel og Kontor i sju år, fram til 1. april 2020. Da gikk hun av, til fordel for jobben som leder av LOs internasjonale avdeling - det hun oppfattet som en drømmejobb. Nå lar hun en stortingsplass erstatte den.

Fortsetter jobben for et seriøst arbeidsliv

Sundnes er svært fornøyd med at Ap, SV og Sp fikk flertall i stortingsvalget, og ikke minst med at Ap ble større enn de to andre partiene til sammen. Det vil gi tyngde i samtalene med SV og Sp.

Hva kan HK-medlemmene vente seg av den tidligere lederen? Sundnes viser til partiprogrammet.

- Veldig mange av det LO og forbundene har vært opptatt av, er med i programmet. Og med min bakgrunn kan jeg løfte fram situasjonen til mange i i service - og tjenestenæringen og det de sliter med. Et seriøst arbeidsliv, med hele stillinger og faste ansettelser, står mitt hjerte nær. Det har jeg jobbet med lenge i HK, sier Sundnes til HK-Nytt.

Den nyvalgte stortingsrepresentanten har tatt til orde for å lovfeste retten til hele stillinger. Skal arbeidsgiverne kunne ansatte folk i deltidsstillinger, må de dokumentere at det er nødvendig. Det er en del av Arbeiderpartiets plan for de første hundre dagene i regjering.

Godt nytt

Sundnes takker alle som har støttet henne undervis i valgkampen.

- Jeg skal gå på med krum hals for å levere på de sakene HK-medlemmene er opptatt av, lover Sundnes.

At Trine Lise Sundnes er valgt inn på Stortinget er godt nytt for HK-medlemmene, mener Christopher Beckham, dagens leder av HK.

- Hun er valgt inn på et program, men hun kjenner varehandelen, industrifunksjonærene og de andre bransjene vi organiserer i. Sundnes vil være en god stemme for våre medlemmer på tinget, sier han.

- Store forventninger

Også HK-leder Christopher Beckham er svært fornøyd med at Ap, SV og Sp fikk et flertall i valget.

- Dette har vi jobbet for. En Arbeiderpartiledet-regjering med et sterkt SV var det HKs representantskap vedtok å jobbe for i mai. Venstresiden er styrket, velgerne ville ha et skifte, konstaterer han.

Nå satser Beckham på at Jonas Gahr Støre får satt sammen en regjering bestående av de tre partiene, og at han lytte til både Rødt og MDG, slik den kommende statsministeren har sagt at han skal.

HK- lederen har klare forventinger til en rødgrønn regjering.

- Nå er det vanlige folks tur. Mange medlemmer har store forventninger, til lovfesting av retten til heltid, pensjon fra første krone fra 1. januar 2022, en tannhelsereform, og en ny sosial boligpolitikk.

Image-text:

HK-LEDERE: Trine Lise Sundnes ledet Handel og Kontor i sju år. Nå blir hun stortingsrepresentant. Dagens HK-leder, Christopher Beckham, har store forventninger til Sundnes.

Brian Cliff Olguin

Gå til mediet

Flere saker fra HK-Nytt

Selv om anbefalingen om hjemmekontor er opphevet, lar flere store bedrifter sine ansatte veksle mellom å være på kontoret og å jobbe hjemmefra.
HK-Nytt 26.10.2021
Lågtlønte på mellombelse kontraktar var gruppa der flest mista jobben under koronapandemien.
HK-Nytt 26.10.2021
Lageransatte ved Amazons avdeling i New York vil holde en avstemning om å danne en fagforening. Lignende forsøk ved andre avdelinger har tidligere mislyktes.
HK-Nytt 26.10.2021
Alexander Papas ble klubbleder som 19-åring. Lærerstudenten drømmer om at alle skal forstå at fagorganisering = ryddig arbeidsliv.
HK-Nytt 25.10.2021
Fagorganiserte i Tess får likevel bonuser og goder som helseforsikring og ulykkesforsikring. Leder Erik Jølberg har snudd i saken etter kraftig kritikk.
HK-Nytt 21.10.2021

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt