AddToAny

Trøndelag Forskning og Utvikling får utsatt fusjonsfrist

Trøndelag Forskning og Utvikling får utsatt fusjonsfrist
Forskningsinstituttet er for lite og kan miste grunnbevilgning. Nå får de lenger tid til å sikre en avtale med NTNU samfunnsforskning.
Forskningsinstituttet Trøndelag Forskning og Utvikling (TFoU) i Steinkjer tilfredsstiller ikke kravene for å motta statlig grunnbevilgning. Med bare 17 ansatte har de for få ansatte med høy nok kompetanse, og de har publisert for få vitenskapelige artikler.

Forskningsrådet anbefalte at Kunnskapsdepartementet tok TFoU ut av grunnbevilgningssystemet fra 2019. Men i samråd med TFoU kom departementet til at den faglige virksomheten ved TFoU kunne videreføres på en god måte hvis instituttet fusjonerte med en annen FoU-institusjon.

Nå er det konkrete planer om en fusjon med NTNU Samfunnsforskning. Instituttene får utvidet fristen, før 1. juli 2020 må de fatte beslutning om en eventuell fusjon og få på plass en fusjonsavtale.

- Jeg ønsker å la instituttene følge den tidsplanen de selv har lagt og håper fusjonen lykkes. Det er viktig med gode forskningsmiljøer i Trøndelag. Jeg har derfor kommet til at fristen for instituttene til å inngå avtale om fusjon forlenges til 1. juli 2020. Fusjonen må iverksettes innen 1. januar 2021, sier forsknings- og høyere utdanningsminister Henrik Asheim i en pressemelding.

- Vi arbeider med en løsning som er beste mulig for Trøndelag Forskning og Utvikling, for InnoCamp og for Trøndelag, sier Skogvold. Dette er et fornuftig og naturlig steg i prosessen med samling i Trøndelag. Et sterkt samfunnsvitenskapelig forskningsinstitutt i Trøndelag, som både er nasjonalt og regionalt relevant, vil være bra for hele Trøndelag, sier direktør Øyvind Skogvold i en kommentar.

Image-text:

Direktør Øyvind Skogvold i Trøndelag Forskning og Utvikling er glad for utsettselsen. Foto: TFoU

Gå til mediet

Flere saker fra Forskerforum

Frp, Ap og Sp vil krevje «relevant arbeid» inn i finansieringa for universitet og høgskular.
Forskerforum 26.05.2020
Forskerforbundets leder Guro Elisabeth Lind går hardt ut mot de tre opposisjonspartiene som vil belønne «relevant arbeid etter endt studie».
Forskerforum 26.05.2020
- Jeg har ikke lyst til å gi meg, sier Cathrine Øines Dishington Johnsen. Hun utelukker ikke rettssak mot Nord universitet.
Forskerforum 26.05.2020
Han er ikke i tvil om at universitetet er på avveie, men hvordan kan avveien best forståes, beskrives og bekjempes? Jørgen Lund gjør et forsøk i dette essayet.
Forskerforum 26.05.2020
Universiteter og høyskoler kan bare tjene sitt formål og samfunnet når de gis autonomi og når akademisk frihet sikres. Disse verdiene må ligge fast, når en ny styringspolitikk nå skal utarbeides, skriver rektoratet ved Universitetet i Oslo.
Forskerforum 26.05.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt