AddToAny

Tommel ned for master, men vil utrede alternativer for sykepleie

Tommel ned for master, men vil utrede alternativer for sykepleie
Universitetet i Oslo vil ikke legge ned sykepleiemiljø, men har ikke råd til master i klinisk sykepleie.
Sist fredag hadde instituttrådet på Institutt for helse og samfunn ved Universitetet i Oslo sin andre debatt om skjebnen til master i klinisk sykepleie, som universitetsstyret har vedtatt de skal opprette.

Saken skal videre til fakultetsstyret i mai og universitetsstyret i juni.

Rådet endte opp med en lengre uttalelse der de poengterer at man ønsker å beholde det sykepleiefaglig miljøet ved instituttet, men at man samtidig erkjenner at instituttet ikke har økonomi til drifte denne masteren på egen kjøl.

Instituttet forsøkte å få til et samarbeid med Lovisenberg diakonale høgskole om masteren, men for snaue to uker siden sa Lovisenberg nei til et slikt samarbeid.

- Saken ligger i fakultetets hender

Hilde Wøien er intensivsykepleier og førsteamanuensis ved Avdeling for sykepleievitenskap ved instituttet. Hun deler sin arbeidstid mellom UiO og Oslo universitetssykehus.

- Det er fakultetet som har lagt premissene rundt denne masteren, og det er også de som sitter med nøkkelen for å løse saken, sier Wøien til Khrono.

Hun er ikke overrasket over rådets andre debatt om programmet, og hun skjønner at instituttet alene ikke ser hvordan de kan finansiere masteren.

- Vi blir da en kasteball i systemet, og det er instituttets økonomi som blir avgjørende. Det er jo universitetsstyret som har vedtatt å opprette denne masteren, derfor bør fakultetet ta ansvar, mener Wøien.

Hun trekker også fram flere a

Les mer

Flere saker fra Khrono

En omstridt forskningsartikkel som omtalte betenkligheter ved bruk av malariamedisin for å behandle covid-19 er nå trukket, melder Lancet.
Khrono 04.06.2020
Det blir mer og mer klart at striden om «arbeidslivsrelevans» er en interessekamp mellom de nye og de mer tradisjonelle universitetene, skriver Arve Hjelseth.
Khrono 04.06.2020
Råd for samarbeid med arbeidslivet har i liten grad gjort høyere utdanning mer relevant for arbeidslivet, går det fram av høring.
Khrono 04.06.2020
Stipendiat ved Institutt for fremmedspråk og oversetting, Anne Kristine Munk Christiansen, er valgt inn i styret ved Universitetet i Agder av midlertidig ansatte i undervisnings- og forskerstillinger for perioden 1. august 2020 - 31. juli 2021.
Khrono 04.06.2020
WHO gjenopptar testing av malariamedisin etter avsløring av mulig fusk fra et analyseselskap med en science fiction-forfatter på laget.
Khrono 04.06.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt