AddToAny

Tilsetter vann og strøm, og gjør om CO2 til minst 16 nye produkter

Tilsetter vann og strøm, og gjør om CO2 til minst 16 nye produkter
En rekke norske selskaper vil samarbeide om reaktoren USA-gründeren har utviklet.
I snart tre år har Nicholas Flanders (31) og hans selskap Opus 12 utviklet det de hevder er verdens kraftigste reaktor for å konvertere CO2 til minst 16 nye karbonbaserte produkter bare ved hjelp av vann og elektrisitet.

Torsdag kunne Flanders annonsere at selskapet vil samarbeide med Equinor for å teste ut teknologien om gjenbruk av CO2 blant annet ved Teknologisenteret på Mongstad.

Reaktoren, som er på størrelse med en koffert, kan konvertere like mye CO2 som 37.000 trær gjør gjennom fotosyntesen i løpet av et år.

De viktigste produktene som kommer ut av denne elektrokjemiske prosessen er etylen, metanol og syntesegass. Fra disse produktene kan det igjen lages karbonnøytral diesel, jetfuel, bensin eller plastprodukter.

- For å illust

Les mer

Flere saker fra Teknisk Ukeblad

Endelig løsning i glass-konflikten rundt det nye Nasjonalmuseet. Det så lenge ut til å skjære seg mellom Statsbygg og arkitekten bak det nye Nasjonalmuseet i Oslo. Nå har de endelig funnet en løsning som alle er fornøyde med.
article_web Teknisk Ukeblad 10.12.2018
Krangler om karbonfangst før klimatoppmøtet. Tåkeprat og utsettelser fra regjeringen og KrF gjør at 2020-fristen for en beslutning om karbonfangst og -lagring kan ryke, tror Ap. Alt er i rute, svarer KrF.
article_web Teknisk Ukeblad 10.12.2018
Vi åpner en ny luke hver dag i desember. Det er desember, det er førjulstid og det betyr at det også er kalendertid. Vi tar som vanlig på oss julenisselua og deler ut premier til trofaste og nye lesere.
article_web Teknisk Ukeblad 10.12.2018
MS Fridtjof Nansen skal ferdes i spektakulære farvann. ULSTEINVIK: Søndag ettermiddag sjøsatte Hurtigruten sitt nye ekspedisjonscruiseskip MS Fridtjof Nansen ved Kleven verft i Ulsteinvik.
article_web Teknisk Ukeblad 09.12.2018
Og sende den tilbake til nettet når det ikke blåser. Tyske Lumenion utvikler en løsning for lagring av energi som kan lagre overskudd av strøm fra vindmøller, og sende en del av den tilbake til nettet når det er behov for den.
article_web Teknisk Ukeblad 09.12.2018

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt