AddToAny

Tilliten er lavere i store institusjoner

Tilliten er lavere i store institusjoner
Større institusjoner gir mindre medbestemmelse og tillit, viser undersøkelse. Fusjonene kan virke mot sin hensikt, mener Forskerforbundet.
Et av funnene i Medbestemmelsesbarometeretfor 2020 er at størrelse på virksomheten har betydning for om det er høy grad av tillit mellom kolleger og mellom ansatte og ledelse. I de små virksomhetene er det flere som oppgir at de har svært stor, eller stor grad av tillit til hverandre.

Samtidig er et hovedfunn i årets barometer at nivået av tillit henger sammen med graden av medbestemmelse. Økt medbestemmelse gir mer tillit og høyere produktivitet, ifølge undersøkelsen.

Forskerforbundet er en av organisasjonene som står bak Medbestemmelsesbarometeret, som gjennomføres av forskningsinstituttet AFI på OsloMet.

«Strukturreformen kan virke mot sin hensikt»

Forskerforbundets nestleder Kristin Dæhli, som også er tillitsvalgt ved NTNU, mener at funnet som viser at det er større tillit i mindre virksomheter er interessant, særlig sett i lys av strukturreformen som har ført til mange fusjoner og større enheter i universitets- og høgskolesektoren.

- Ifølge Stortingsmelding nr. 18, «Konsentrasjon for kvalitet», er det større enheter som skal føre til at Norge kan omstille seg for å møte samfunnsendringene og for å sikre arbeidsplasser og velferd i fremtiden. Samtidig viser funnene i barometeret at de små virksomhetene ha

Les mer

Flere saker fra Khrono

Serie. Den nye NRK-serien «Norsk-ish» leker med levemåter og begreper om hva som er norsk, hva som er utenlandsk og hva som er gode blandinger.
Khrono 21.09.2020
Universitetet i Stavanger vil ha på plass medisinstudenter allerede fra neste høst. Det er for tidlig, mener ledelsen ved Universitetssykehuset.
Khrono 20.09.2020
SVs fylkesparti i Viken har bedt lokallagsleder, Aihan Jaf, som står bak et av de falske universitetene Khrono har avslørt, om å ikke ta på seg verv i partiet.
Khrono 20.09.2020
Uvanlige tider krever uvanlige løsninger. Landets universiteter og høgskoler bør tenke radikalt nytt. Jo før, jo heller, skriver Tove Lie.
Khrono 20.09.2020
Førsteårsstudentene er «de priviligerte» i år og får 1 time og 45 minutters forelesning på campus i uka. Mange andre møtes ikke fysisk i det hele tatt. - Det er helt jævlig, mener flere.
Khrono 20.09.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt