AddToAny

Til Trondheim for å bli matredder

Til Trondheim for å bli matredder
Over 3 000 besøkende var innom Matredderhuset i regi av Unge Kokker i Trondheim sentrum i sommer. Målet med den tre ukers inspirasjonscampen var å spre informasjon om hvordan kaste mindre mat og samtidig skape matglede.
Elisabeth Strøm Foto: Gita Aspen Kolltveit

Unge Kokker er en ideell organisasjon som formidler matkunnskap og folkehelse for barn og ungdom i hele Norge.

Gita Aspen Kolltveit, daglig leder i Unge Kokker og folkehelsekoordinator forteller at Matredderhuset var et viktig prosjekt for organisasjonen av flere grunner.

- Vi fikk løftet fram det vi brenner for; miljø, bærekraft og hvordan redusere matsvinn samtidig som vi fikk gitt inspirasjon til sunn og smaksrik matlaging. Dette fikk vi koblet sammen med vår filosofi om ungdomsmedvirkning hvor unge inspirerer andre unge, forteller hun.

Gjennom Matredderhuset fikk 16 ungdommer sommerjobb i tre uker, de fleste som matredderguider. Dette utløste støtte både gjennom Trondheim kommune, Miljøenheten og det lokale næringslivet.

Lukte og smake

Lokalet var åpent for besøkende fra klokken 12 til 17 hver ukedag fra mandag 15. juli til fredag 31. juli. Som turist i Trondheim i sommer var det nærmest umulig å komme unna Matredderhuset i Munkegata på grunn av ivrige «innkastere». I tillegg til ny kunnskap og inspirasjon fikk de besøkende både lukte, smake og teste mat- og miljøk

Les mer

Flere saker fra Kjøkkenskriveren

Det er ikke bare i Norge vi spiser komler. Den er kjent som tilbehør både i Sverige, Ukraina, Polen og Sentral-Europa. I Litauen er potetball nasjonalretten. Gnocchi er italienernes svar på komle.
Kjøkkenskriveren 26.02.2024
Et nytt innovasjonsprosjekt skal gjøre offentlig innkjøp av mat og cateringstjenester mer bærekraftig. I prosjektet «Kjøp bærekraftig» ses det til kjøkkentjenesten i Arendal kommune som har jobbet målrettet med dette i over 20 år.
Kjøkkenskriveren 26.02.2024
Lerum har hatt stor suksess med saft uten tilsatt sukker, men den folkekjære solbærsirupen har vist seg å være vanskelig å endre. Frem til i år.
Kjøkkenskriveren 26.02.2024
Å være kokk og fagarbeider er en fysisk og mentalt krevende profesjon og kan sammenlignes med idrett. Utøvere kan ikke prestere på høyt nivå uten å være i slaget. Dette krever riktig kosthold, mosjon og balanse mellom arbeid og hvile.
Kjøkkenskriveren 26.02.2024
Totalt var det 4,4 millioner sidevisninger på Godfisk i 2023. Det er en økning på hele 600.000 sammenlignet med året før. Nok en gang var det oppskrifter på laks og torsk som tronet på søketoppen.
Kjøkkenskriveren 26.02.2024

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt