AddToAny

Til minne om Kari Nøst

Det var med stor sorg vi mottok meldingen om at tidligere administrasjonssekretær i Handel og Kontor i Norge, Kari Nøst, hadde gått bort 14. november 2021, 72 år gammel.
Kari ble ansatt i forbundet 3. desember 1973 og hadde sin siste arbeidsdag 30. juni 2019.

I hele sin tid i HK i Norge jobbet hun med politisk ledelse i forbundet, og var sekretær for Arbeidsutvalget og Forbundsstyret. Hun har vært sekretær for fem forbundsledere. Da Kari gikk av med pensjon, sa hun at hun hadde gledet seg til å gå på jobb hver dag i de 46 årene hun var ansatt.

Før hun begynte i forbundet, arbeidet hun i offentlig sektor. Der lærte hun seg blant annet stenografi. Det var ikke få kolleger som var imponert når hun stenograferte fra møtene hvor hun var sekretær. Den kunnskapen kom godt med i møter med mange tillitsvalgte der innleggene i debattene kunne bli lange og heftige. Da var det viktig å få med i referatet hva som ble diskutert og hva det var enighet om.

Gjennom så mange år i forbundet, hadde Kari god oversikt over vedtak som ble fattet i besluttende organ. Det var flere som benyttet henne som oppslagsverk når de lurte på hva forbundet mente om forskjellige saker.

En annen god egenskap var hennes oversikt og kontroll under forbundets landsmøter. Hvilke forslag som var fremmet og hva vedtakene ble på landsmøtet, hadde hun full oversikt over før landsmøtesekretærene hadde protokollen klar.

Kari var ikke den som gjorde seg mest bemerket i forsamlinger. Men det vi husker er hennes mange rappe kommentarer og mye latter. Det var befriende og godt å kjenne på og ga alltid en god og fin stemning.

I forbindelse med avslutningen for Kari da hun ble pensjonist uttalte hun; «Nå begynner et nytt kapittel for meg, eller heter det «æra» etter så uhorvelig mange år?»

«Det blir en helt ny hverdag og ettersom livet består av mest hverdager, blir det vel et helt nytt liv da? Hvor heldig er ikke jeg! Jeg gleder meg til å ta fatt på hverdagene.»

Hun sa også at hennes nye hverdager ville bli dager der hun kunne drikke noe godt, spise jordbær og se solen gå ned.

Nå har solen gått ned for en lojal, pliktoppfyllende og dyktig ansatt i forbundet. Kolleger, tillitsvalgte og medlemmer i forbundet minnes henne som en kjær kollega og god kamerat. Hennes gode vesen med kjappe kommentarer og glimt i øyet vil bli savnet.

Vi lyser fred over Karis minne.

Christopher Beckham

forbundsleder

Image-text:

Martin Guttormsen Slørdal

TALERSTOLEN: Rita Øren holdt et innlegg på landsmøtet til HK: - Det er viktig med lokalkunnskap i taxinæringen. Det gjør kundene trygge, sier Øren.

Extra-info:

Minneord

Gå til mediet

Flere saker fra HK-Nytt

Fra 14. januar kunne bartender Andreas Zygas på utestedet Postkontoret på Tøyen i Oslo og tusenvis av andre i serveringsbransjen igjen få tappe øl og mikse drinker. I første omgang fram til kl. 23.00.
HK-Nytt 24.01.2022
HK-Ny for 25 år siden
HK-Nytt 24.01.2022
SPØRSMÅL: Jeg har nettopp satt opp et lite drivhus i hagen. Er det dekket av innbo- eller husforsikringen, eller må jeg kjøpe en egen forsikring?
HK-Nytt 24.01.2022
De ansatte i klesbutikken Zizzi på Jessheim var misfornøyde med at de måtte bruke fritida på opplæring på en app. Det fikk de en løsning på.
HK-Nytt 24.01.2022
HK-Nytt 24.01.2022

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt