AddToAny

Til barnas beste - også de med nedsatt funksjonsevne og særskilte behov

Til barnas beste - også de med nedsatt funksjonsevne og særskilte behov
Det er store forskjeller mellom de ulike kommunene når det gjelder arbeid og tilrettelegging for barn med nedsatt funksjonsevne i barnehagen,
skriver artikkelforfatterne - som frykter at mange års arbeid for å sikre et best mulig opplegg blir rasert med kommunesammenslåingen.

Vi ønsker med dette innlegget å rette fokus mot arbeid og tilrettelegging for barn med nedsatt funksjonsevne i barnehagen.

Barnehageloven 19 a sier at alle barn under opplæringspliktig alder har rett til spesialpedagogisk hjelp dersom de har særlig behov for det. Formålet med dette er i stor grad å gi barna tidlig hjelp og støtte i deres utvikling og læring. Videre sier barnehageloven 19 g at barn med nedsatt funksjonsevne skal sikres et egnet individuelt tilrettelagt barnehagetilbud av kommunen.

God spesialpedagogisk hjelp handler om å se barna både på enkeltnivå, i gruppe og som en del av samfunnet.

Ulik praksis

Sentrale spørsmål er hvem som skal få ansvaret for å jobbe tett på disse barna i det daglige, samt på hvilken måte det gjennomføres.

Siden vi står ovenfor en kommunesammenslåing mellom Rygge og Moss, og de to kommunene har vidt forskjellig praksis når det gjelder barn med særskilte behov, så har vi et ønske om å fortelle hvordan vi i vår barnehage prioriterer arbeidet med disse barna. Vi frykter nemlig at vi står i fare for å miste ansatte med høy kompetanse hos oss ved sammenslåingen.

Når vi som barnehage får inn et barn med nedsatt funksjonsevne så hviler det et stort ansvar på oss. Dette dreier seg om barn som trenger ekstra oppfølging i de daglige

Les mer

Flere saker fra barnehage.no

Motstanden mot profitt i velferden er størst blant Ap, SV og Rødts velgere, mens blant Høyre-velgerne er det derimot klart flertall for at private selskaper skal kunne ta ut profitt når de driver velferdstjenester på vegne av det offentlige.
barnehage.no 19.07.2019
Lovforslaget, som krever at foreldre kan bevise at de har vaksinert barna sine før de begynner i barnehage, tas nå videre til den tyske nasjonalforsamlingen.
barnehage.no 18.07.2019
Allerede i en alder av 32 har jeg funnet ut hva jeg skal bli når jeg blir stor - en influenser!
barnehage.no 17.07.2019
Universitetet i Tromsø (UiT) har planer om å opprette ny samlingsbasert barnehagelærerutdanning.
barnehage.no 16.07.2019
Det trenger ikke å være uforsvarlig å la barnet ditt starte i barnehagen når det er ett år. Selv om noen overskrifter ønsker fremstille det slik, skriver artikelforfatteren.
barnehage.no 16.07.2019

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt