AddToAny

Til barnas beste - også de med nedsatt funksjonsevne og særskilte behov

Til barnas beste - også de med nedsatt funksjonsevne og særskilte behov
Det er store forskjeller mellom de ulike kommunene når det gjelder arbeid og tilrettelegging for barn med nedsatt funksjonsevne i barnehagen,
skriver artikkelforfatterne - som frykter at mange års arbeid for å sikre et best mulig opplegg blir rasert med kommunesammenslåingen.

Vi ønsker med dette innlegget å rette fokus mot arbeid og tilrettelegging for barn med nedsatt funksjonsevne i barnehagen.

Barnehageloven 19 a sier at alle barn under opplæringspliktig alder har rett til spesialpedagogisk hjelp dersom de har særlig behov for det. Formålet med dette er i stor grad å gi barna tidlig hjelp og støtte i deres utvikling og læring. Videre sier barnehageloven 19 g at barn med nedsatt funksjonsevne skal sikres et egnet individuelt tilrettelagt barnehagetilbud av kommunen.

God spesialpedagogisk hjelp handler om å se barna både på enkeltnivå, i gruppe og som en del av samfunnet.

Ulik praksis

Sentrale spørsmål er hvem som skal få ansvaret for å jobbe tett på disse barna i det daglige, samt på hvilken måte det gjennomføres.

Siden vi står ovenfor en kommunesammenslåing mellom Rygge og Moss, og de to kommunene har vidt forskjellig praksis når det gjelder barn med særskilte behov, så har vi et ønske om å fortelle hvordan vi i vår barnehage prioriterer arbeidet med disse barna. Vi frykter nemlig at vi står i fare for å miste ansatte med høy kompetanse hos oss ved sammenslåingen.

Når vi som barnehage får inn et barn med nedsatt funksjonsevne så hviler det et stort ansvar på oss. Dette dreier seg om barn som trenger ekstra oppfølging i de daglige

Les mer

Flere saker fra barnehage.no

- Jeg reagerer på det jeg oppfatter som utidig innblanding fra Utdanningsforbundet før landsmøtet i PBL, og en innblanding i en demokratisk prosess, sier Børge Lindkvist.
article_web barnehage.no 25.03.2019
Godt hjulpet av et flunke nytt barnehagebygg fikk Britt Helen Aavik og resten av de ansatte i Hagehaugen barnehage til det de ønsket seg: Frittgående barn.
article_web barnehage.no 25.03.2019
«Ettersom fokuset på kvalitet er økende i dagens samfunn er det ingen unnskyldning for å nedprioritere barna og maten de får servert,» skriver barnehagelærerstudentene Stig Ronny Kvam og Ann-Kristin Gjellestad.
article_web barnehage.no 25.03.2019
- Hvis barnehageansatte er veldig usikre på hvordan de skal møte barns seksuelle leker blir også barna usikre.
article_web barnehage.no 22.03.2019
Etter å ha sagt nei siden 2013, snudde politikerne. Fra høsten 2020 blir det barnehage i tilknytning til Toten Montessoriskole. - Da vi endelig fikk ja, trodde vi nesten ikke på det, forteller styreleder Linda S. Holthe og rektor Unn Sethne.
article_web barnehage.no 22.03.2019

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt